Управляващият собственик на американската компания Facebook Марк Зукърбърг ще говори

...
Управляващият собственик на американската компания Facebook Марк Зукърбърг ще говори
Коментари Харесай

Зукърбърг се изправя пред Конгреса на САЩ

Управляващият притежател на американската компания Фейсбук Марк Зукърбърг ще приказва пред Конгреса на Съединени американски щати на 12 април, заяви организация Bloomberg, представена от БГНЕС.
Информацията е доказана от източник в американския парламент, както и от представител на компанията. По-рано телевизия CNN заяви, че обществената мрежа приготвя тактика, към която ще се придържа Зукърбърг по време на изявлението си.
Припомняме, че през вчерашния ден (27 март) депутати от комисията по цифрови въпроси към английския парламент желаеха да беседват персонално с Марк Зукърбърг по въпроси, свързани с персоналните данни на потребителите в обществената мрежа. Зукърбърг бе предложил да изпрати свои заместници.
Преди това представител на Фейсбук разкри, че компанията работи с регулатори в целият свят, посредством които да разбере какъв брой хора от всяка страна са наранени от абсурда с потреблението на персонални данни на консуматори на обществената мрежа за политически цели от английска компания. „ До момента можем да потвърдим, че към един % от цялото, световно събаряне на приложението е било от консуматори в Европейски Съюз, в това число Великобритания”, призна тогава представителят.
Покрай абсурда на ярко излязоха и доказателства за други мръсни ризи на електронния шпионаж на хората през интернет. Така да вземем за пример стана известно, че Фейсбук е крадял персоналните данни на своите консуматори даже и посредством игрите. Това твърди някогашният управител на компанията Санди Паракилас, добавяйки, че профилите в обществената мрежа съставляват " артикули, които всекидневно се продават ".
Паракилас е работил в обществената мрежа от 2011 до 2012 година Той е отговарял за спазването на разпоредбите за отбрана на данните потребителите. В изявление за Washington Post експертът споделя, че по това време не се е безпокоял чак толкоз доста за отбраната на персоналните данни, само че аферата с Cambridge Analytica го е подканила да приказва по случая.
Според него, данни за клиентите са " крадени " и посредством огромния брой известни игри на обществената мрежа. Паракилас разкрива, че всякога, когато консуматор одобри приложение посредством Фейсбук, се появява " прозорец ", в който се желае позволение за достъп до данните му. Става дума за данни, които са обществени на всеки профил, като име и фамилия, фотоси, лайкове и така нататък, само че приложението получавала и достъп до информация, които потребителят съхранява като загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР