Управляващият орган на Програма Развитие на човешките ресурси“ (ПРЧР) отваря

...
Управляващият орган на Програма Развитие на човешките ресурси“ (ПРЧР) отваря
Коментари Харесай

Отворена за кандидатстване е мярка в подкрепа на 320 000 уязвими семейства с деца

Управляващият орган на Програма „ Развитие на човешките запаси “ (ПРЧР) отваря за кандидатстване мярката „ Подкрепа за уязвими семейства – SAFE “, с която ще бъдат подкрепени 320 000 уязвими фамилии с деца. Преди да стартира изплащането на добавките, Агенцията за обществено подкрепяне следва да подаде план до 15 юни 2023 година Това се оповестява на формалния уебсайт на ПРЧР.

С бюджет от близо 47,5 млн. лева се чака да бъдат подкрепени уязвими фамилии, които получават месечни помощи според Закона за фамилните помощи за деца. Подкрепата има за цел компенсиране на разноските на семействата с деца за електро- и топлоенергия, които са нараснали в резултат на инфлацията и войната в Украйна, прецизират още от ПРЧР.

Дейностите по плана следва да приключат най-късно до 30 ноември 2023 година Условията за кандидатстване са оповестени тук и тук

Над 300 млн. лева по ПРЧР за интервала 2014-2020 са ориентирани към ограничения в поддръжка на заетостта на хората с увреждания в България, съобщи преди дни ръководителят на УС на ПРЧР Цветан Спасов по време на Националния конгрес „ Социалната отговорност на огромните корпорации и работния капацитет на хората с увреждания “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР