Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -

...
Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -
Коментари Харесай

С над 10 млн. лева ще бъде възстановена представителната част на Западен парк в София

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014 - 2020 утвърди плана на Столична община „ Възстановяване на Западен парк - представителна част, гр. София ".

Проектното предложение е част от Инвестиционната стратегия на Столична община по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020. Общият размер на плана е 10 939 995,34 лева, от които 8 549 999,32 лева е цената на безвъзмездната финансова помощ, която се дава по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Основните действия по плана са ориентирани към възобновяване на парка, благоустрояването му и възстановяване устройството на представителната му част с оптимално опазване на достоверния му тип. Ще бъдат актуализирани настилките, ще се изградят нови детски площадки, ще се подменят парковото обзавеждане, детайли от техническата инфраструктура и парковото осветяване. Ще се изградят видеонаблюдение и поливни системи.

Проектът е ориентиран към осъществяване на интегрирани ограничения за възстановяване на градската среда като част от осъществяването на Интегриран проект за градско възобновяване и развиване на София.
Чрез реализацията на плана ще се усъвършенства и цялостният образ на града, екологичните условия и парковата среда в столицата.

В една от главните зелени зони на София - Западния парк, ще се подобрят опциите за образование, отдих, спорт и превозване на свободното време на жителите и гостите на града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР