Управляващият Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум трябва да

...
Управляващият Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум трябва да
Коментари Харесай

Емирът на Дубай трябва да плати $733 млн. на бившата си съпруга и децата си

Управляващият Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум би трябвало да заплати над 554 млн. паунда или 733 млн. $ като част от споразумяване на правосъдно съглашение с някогашната му брачна половинка и двете му деца, съобщи " Ройтерс ".

Шейх Мохамед бин Рашид е и вицепрезидент и министър председател на Обединените арабски емирства и е прочут като един от най-богатите хора в света. Той ще би трябвало да заплати най-голямата сума, в миналото отсъждана по фамилно дело в английски съд, само че тя е под половината от 1.4 милиарда паунда, които Хая бе поискала.

Принцесата за сигурността си, след спекулация с един от телохранителите, месец откакто изиска бракоразвод. По-късно същата година съдът реши, че Мохамед е направил акция за заплашване и шантаж и.

" Сериозен риск "

Това постанови съд в Лондон като развръзка на случай, траял с години. По-голямата част от парите за принцеса Хая бинт ал Хусейн, полусестра на йорданския крал Абдуллах, и двете деца, цели да им подсигурява сигурност до края на живота съгласно съдията и да компенсира в обстановката на " сериозния риск ", на който са били изложени от емира.

По думите на арбитър Филип Мур принцесата " не желае парите за себе си поради нещо друго с изключение на за сигурност " и да компенсира материалните загуби при развода. За задачата правосъдната заповед планува еднократен транш от 241.5 млн. паунда в идващите три месеца за поддръжка на английските ѝ имения, с цел да се покрият разноските които тя твърди, че ѝ се дължат за спортни коне, за бижута и в името на бъдещата ѝ сигурност.

Друга част са образованието на децата - 14-годишната Джалила и 9-годишния Зайед - както и за сигурността им, когато пораснат.

Безгранични средства

По време на чуването в съда 47-годишната Хая изясни, че желае да се усеща свободна от хватката на шейха и тези средства ще ѝ оказват помощ. " Наистина желая да съм свободна и желая те да са свободни. " Адвокатите на шейха обаче настояват, че тя единствено се крие зад децата си, с цел да изиска парите за себе си.

Говорител на шейх Мохамед изясни след решението, представен от " Ройтерс ", че той " постоянно е подсигурил, че за децата му се поставят грижи ".

Адвокатите на Хая споделят, че тя е разполагала с " безгранични " средства в Дубай - достъп до дузина първокласни къщи, яхта за 400 млн. паунда и частни самолети. Годишният ѝ бюджет възлизал на 83 млн. паунда. Адвокатът на Мохамед призна, че той може да събере 1.25 милиарда $ в брой за три месеца.

Хая изясни, че не счита за прекомерно да желае милиони за петима души личен състав в двете имения, облекла, поддръжка и бжута (на стойност 20 млн. долара), които биха напълнили цялата правосъдна зала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР