Управляващият директор на МВФ изпрати тази седмица лични писма до

...
Управляващият директор на МВФ изпрати тази седмица лични писма до
Коментари Харесай

МВФ: Кристалина Георгиева изпрати лични писма до Джо Байдън и Камала Харис

Управляващият шеф на МВФ изпрати тази седмица " персонални " писма до новоизбрания президент на Съединени американски щати и неговия вицепрезидент, уточни пред организация Ройтерс представител на МВФ, само че без да даде каквито и да било детайлности по отношение на тяхното наличие.
Според организацията избирането на Байдън за президент дава опция на да обнови връзките си със Съединени американски щати, които са най-големия акционер на организация, и да направи " зелените начинания " по-голяма част от проектите за възобновяване на световната.
Източници, осведомени с задачите на госпожа Георгиева, означават, че задължението на Байдън към многостранните институции и обещанието му да върне Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата оказват помощ на МВФ да напредва по личните си цели за световно икономическо възобновяване.
Източник от фонда добави пред Ройтерс, че някои страни членки се надяват Байдън да премисли опълчването на администрацията на Тръмп на новите запаси на МВФ, в това число във връзка с общото систематизиране на така наречен " Специалните права на тираж " (SDR), което може да усили валутните запаси на страните членки на фонда със стотици милиарди долари.
Агенцията припомня, че актуалният американски финансов министър беше срещу такива ограничения, които последно са употребявани през финансовата рецесия 2009 година, когато Байдън беше вицепрезидент на президента Обама. Мнучин също по този начин се опълчва на ново увеличение на квотните запаси на МВФ, което може да докара до увеличение на каузи на Китай и други огромни страни с нововъзникващи пазарни стопански системи.
В съвсем всяка тирада Кристалина Георгиева натъртва също по този начин на потребността да се плануват бюджетни тласъци за построяването на " по-зелена, по-умна и по-справедлива ", като в същото време се понижат нездравословните излъчвания и се изградят общества с равни благоприятни условия за всички - цели, които значително са споделяни от екипа на Джо Байдън.
Кристалина Георгиева също по този начин се натъква на опозиция в устрема си във връзка с страните от Г-20 да погледнат оттатък тяхната самодейност за заледяване на дълга за най-бедните страни и други страни, мощно наранени от пандемията и от последвалия я колапс в туризма.
 Промишлеността ще се възвърне по-бързо от бранша на услугите, счита Кристалина Георгиева Промишлеността ще се възвърне по-бързо от бранша на услугите, счита Кристалина Георгиева
България все още се оправя по-добре от доста страни с рецесията. Както във връзка с инфектираните, по този начин и на икономическите ограничения. Т...
По време на среща с световните водачи на Парижкия конгрес за мир в четвъртък се чака тя да подчертава за следващ път върху нуждата от обществени вложения в зелена стопанска система, сподели различен източник на Ройтерс, осведомен с нейните проекти.
Очаква се към Кристалина Георгиева и френският президент Еманюел Макрон на събитието да се причислят и водачите на Германия, Индия и Китай, само че не и американският президент Доналд Тръмп.
По-рано тази седмица госпожа Георгиева сподели на взаимна конференция на МВФ и националната банка на Виетнам, че са нужни решителни ограничения за понижаване на риска от дълготрайни последствия от пандемията от и за справяне с други евентуални разтърсвания като климатичната рецесия.
През предишния месец пък МВФ предвижда, че международната стопанска система ще се свие с 4,4% през 2020 година, след което ще нарасне с 5,2% през 2021 година, като разрастващите се пазари, разнообразни от Китай, ще остана доста по-силно наранени от коронавирусната рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР