Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард изрази

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард изрази
Коментари Харесай

Лагард оптимист за китайската икономика

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард изрази оптимизъм за китайската стопанска система и увери, че няма аргументи за безпокойствие от упованията на Пекин за закъснение на растежа до 6,5 на 100 през 2018 година по отношение на 6,9 на 100 през 2017 година, съобщи Франс прес.

" Икономическият напредък на Китай беше доста мощен в продължение на доста години, има в действителност невероятни достижения, изваждайки от беднотия стотици милиони хора за две десетилетия ", посочи Лагард на конференция в Буенос Айрес.

" Това докара до развиване, което беше изцяло ненадейно няколко години по-рано ", акцентира тя. " Премина се от тотално затворена стопанска система към изцяло отворена стопанска система ", добави ръководителката на МВФ.

По думите й, " след огромното развиване и всеобщата промяна... доста следени от китайските управляващи, в този момент е Окей стопанската система да нарасне с 6,5 % ".

Китайският министър председател Ли Къцян разгласи на 5 март, че Китай удостоверява задачата си за стопански напредък от към 6,5 на 100 през 2018 година, колкото беше задачата за 2017 година, само че с желанието да реализира повече, в случай че е допустимо. В последна сметка предходната година растежът се форсира до 6,9 на 100.

Растеж от 6,5 на 100 ще бъде най-слабият в Китай от 28 години.

Лагард уточни, че в този момент Китай се концентрира към вътрешния пазар, който не е по този начин подвластен от износа, повече към потреблението, в сравнение с към развиването.

" Това не е стопанска система, която забавя ритъм ", означи тя, като напомни, че това е " втората международна стопанска система ".

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР