Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди,
Коментари Харесай

Трябва да мислим за немислимото, каза Кристалина Георгиева

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести, че би трябвало да " мислим за немислимото ", защото живеем в " по-податлив на разтърсвания свят ", повлиян от пандемията от COVID-19, съветската инвазия в Украйна и неотдавнашното в Турция и Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да променим метода си на мислене, с цел да сме по-гъвкави и по-ориентирани към построяването на резистентност на всички нива, с цел да можем да управляваме по-добре спешни обстановки ". Това съобщи във вторник Кристалина Георгиева в панела " Световна държавна среща на върха ", проведен от Хадли Гембъл от Си Ен Би Си.

" Това, за което сме доста загрижени е непредвидимото ", акцентира Кристалина Георгиева.

Ръководителят на МВФ алармира за нуждата от резистентност на планетата, в обществата, които би трябвало да предложат равни благоприятни условия и при хората, които би трябвало да се възползват от обучение, опазване на здравето и добра обществена отбрана.

" Не сме там, където би трябвало да бъдем, с цел да сме положителни стопани на планетата ни за нашите деца ", добави Кристалина Георгиева.
В предходно изявление за Си Ен Би Си Георгиева съобщи, че ще са нужни повече частни вложения, с цел да се помогне на разрастващите се страни да реализират климатичните си цели, защото не могат да бъдат покрити от държавната помощ и локално държавно финансиране.
По тематиката за съветската инвазия в Украйна Георгиева съобщи, че светът е изгубил " доста скъп кротичък дял ", което е предиздвикало хората да харчат повече за защита и по-малко за опазване на здравето и инфраструктура.

" Вече не можем да одобряваме мира за даденост ", добави тя.

Георгиева акцентира, че МВФ би трябвало да изиграе " стабилизираща роля " във войната в Украйна и страната се нуждае от сред 40 и 48 милиарда $, с цел да действа тази година.

По-рано Георгиева разказа нашествието в Украйна като " най-важния индивидуален негативен фактор " за стопанската система през 2022 година.

Глобалната стопанска система ще нарасне с 2.9 на 100 тази година, съгласно прогнозите на вашингтонската институция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР