Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Световната икономика се забавя заради САЩ, Китай и Омикрон


Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че има две аргументи за забавянето на възобновяване на международната стопанска система .

„ Първата, тъй като двата огромни мотора на растежа – Съединени американски щати и Китай се забавиха “, уточни тя в изявление за журналистката Кристиан Аманпур от CNN International.

„ Втората, поради Омикрон . Това води до повече ограничавания на подвижността и в следствие се отразява на растежа, изключително през първите месеци на тази година “, съобщи Георгиева.

Тя даде изявление на известната журналистка по отношение на излизането на новия отчет на МВФ “Световните стопански вероятности ”.

В него се показва, че разновидността Омикрон на COVID-19 основава трудности за международната стопанска система, които ще забавят растежа през тази година .

Базираната във Вашингтон финансова институция понижи прогнозата си за международния Брутният вътрешен продукт за 2022 година до 4,4%, което е с половин пункт по-малко от октомврийската оценка, заради " трудностите ", породени от последната зараза, въпреки че се чака те да стартират да отшумяват през второто тримесечие на годината.

„ Световната стопанска система навлиза в 2022 година в по-слаба позиция, в сравнение с се очакваше по-рано ", съобщи МВФ в тримесечната актуализация на своите Световни стопански вероятности, като добави, че " появяването на разновидността Омикрон в края на ноември заплашва да върне обратно този нерешителен път към възобновяване ", акцентират от МВФ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР