Управляващите за пореден път прехвърлят отговорността за настаняването на бежанците

...
Управляващите за пореден път прехвърлят отговорността за настаняването на бежанците
Коментари Харесай

Бесни хотелиери: Твърдят, че държавата отново ги е насадила на пачи яйца!

Управляващите за следващ път трансферират отговорността за настаняването на бежанците от Украйна в ръцете на хотелиерите. Въпреки че е даден краен период до 31 май на майките с деца, потърсили леговище, ръководещите не са създали нужната организация за пренасяне на настанените в черноморските хотели украинци, показват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Бизнесът още веднъж е оставен самичък да взема решение провокациите, както беше и при започване на рецесията, когато хотелиерите чакаха над месец ръководещите да вземат решение по отношение на това дали ще заплащат и какъв брой за настанените в хотелите майки с деца, съобщи ръководителят на БХРА Георги Щерев.

От кабинета взеха решение да понижат отпусканата сума за настаняване и хранене на един емигрант на 15 лв. дневно, което съгласно бизнеса е извънредно незадоволително, с цел да бъде предоставена питателна храна на бягащите от войната майки с деца. В същото време ръководещите заявяват, че ще подкрепят всячески бежанците и те са добре пристигнали у нас.

Държавата насади хотелиерите още веднъж на патешки яйца, безапелационен е зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов. Според него все още никой не е приказвал с бизнеса за идното пренасяне на бежанците, което би трябвало сякаш да се случи до седмица. “Голяма част от настанените украинци отхвърлят да се реалокират във ведомствени бази при условия по ниски от тези в хотелите. Нека има опция, ако те разполагат с нужните средства, да могат да доплащат за по-богато меню или спомагателни услуги ", уточни Налбантов. Това съгласно хотелиерите е рационалното решение.

В момента закъсняват заплащанията и за настанените бежанци. И макар, че ни твърдят, че те ще бъдат платени рано или късно, би трябвало да се има поради и какъв е халът на хотелите, какви са техните усложнения да поемат разноските си при растежа на инфлацията, на цените на енергоносителите, на труда, на храните, добави Налбантов. Крайно време е ръководещите да се засрамят малко, акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР