Управляващите военни в Судан подписаха споразумение с протестиращи за споделяне

...
Управляващите военни в Судан подписаха споразумение с протестиращи за споделяне
Коментари Харесай

Военните и опозицията със споразумение за поделяне на властта в Судан

Управляващите военни в Судан подписаха съглашение с протестиращи за шерване на властта с цивилен водачи до провеждането на избори след три години, написа " Гардиън ".

Споразумението е реализирано след продължителни и сложни договаряния сред генералите, които поеха властта след рухването на Омар ал Башир през април и водачите на продемократичната акция, чиито демонстрации доведоха до рухването на диктатора . Сделката е късмет за преустановяване на месеците политическа рецесия и за отбягване на ново принуждение.
 Военните и опозицията в Судан се споразумяха за властта и за избори
Военните и опозицията в Судан се споразумяха за властта и за избори

Съгласни са да си поделят пълномощията в суверенния съвет за три години

Политическата декларация е " исторически миг " за Судан, разгласи заместник-председателят на ръководещия Военен съвет Мохамед Дагало, който подписа договорката от името на генералите.

Ибрахим ал Амин, водач на опозицията, удостовери, че е контрактувана политическа декларация и че диалозите за нова конституция ще бъдат възобновени в петък.

Споразумението беше контрактувано преди съвсем две седмици, само че военните на няколко пъти пропускаха крайния период за полагане на автограф . Една от противоречивите точки по време на договарянията беше настояването на опозицията заблуждение под отговорност на тези военни водачи , които са нарушили правата на индивида през последните месеци.
 Десетки хиляди стачкуваха против военното ръководство в Судан
Десетки хиляди стачкуваха против военното ръководство в Судан

Полицията използва сълзотворен газ...

Сделката планува основаване на нов краткотраен орган , в който ще вземат участие шестима цивилни и петима военни представители. Генерал ще управлява управителния орган през първите 21 месеца, а идващите 18 месеца ще се ръководи от граждански . Този орган ще следи за образуването на преходна гражданска администрация, която ще ръководи три години, а по-късно ще бъдат проведени нови избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР