Управляващите в Пекин забраняват на медиите да показват "противоестествени съдържания"

...
Управляващите в Пекин забраняват на медиите да показват "противоестествени съдържания"
Коментари Харесай

Китай забрани женствените мъже

Управляващите в Пекин не разрешават на медиите да демонстрират "противоестествени наличия " и "естетика, излизаща отвън нормата ". Телевизиите и продуцентските компании би трябвало да култивират "патриотична атмосфера ", написа "Дойче Веле ".
Китайската радио-телевизионна работа постанова от ден на ден ограничавания на развлекателната телевизионна промишленост. Най-новото предписание гласи: по малкия екран да не се демонстрират мъже, които имат „ мекушав жанр “ или пък показват някаква друга „ хармония, излизаща отвън нормата “.
Занапред доста прецизно трябвало да се управлява подборът на актьорите и събеседниците, които се демонстрират по малкия екран. От предаванията щели да се изкоренят „ противоестествените наличия “, „ обезобразеният усет “ и „ повлияната от Запада хармония “. В развлекателната телевизионна промишленост със средствата на културата трябвало да се насади „ родолюбив и благодетелен морал “.
Без момчета с "момичешка грациозност "
Недвусмислените инструкции на управлението в Пекин повеляват още, че телевизионните канали би трябвало да се придържат към следните съществени критерии при подбора на тематики и участници: „ политическо качество, морална непоклатимост и високи културни стандарти “. До телевизионно присъединяване не трябва да се позволяват културни дейци, заемащи „ неправилни политически позиции “, а регулацията на културните излъчвания в допълнение се стяга.
Властите предизвестяват още, че ще бъдат взети ограничения както против „ противоестествените наличия “, по този начин и против прекомерно високите възнаграждения на телевизионните звезди и укриването на налози.
Новите разпореждания явно идват като реакция на последната телевизионна мода в Китай, която извежда на напред във времето артисти и артисти с по-нежно и женствено лъчение. Политическото управление в Пекин очевидно гледа с неприятно око на една задълбочаваща се наклонност: от ден на ден китайски поп-звезди подражават на южнокорейските си и японски сътрудници, които следват един жанр на момичешка грациозност.
Все по-голям надзор над обществото
Разпоредбата на Китайската радио-телевизионна работа е единствено една от многочислените ограничения, с които управляващите усилват контрола си над разнообразни браншове от икономическия и публичен живот в страната – като се тръгне от високите технологии и се стигне до образованието.
Преди няколко дни беше признат нормативен акт, съгласно който младежите под 18-годишна възраст имат право да играят електронни онлайн игри единствено три часа седмично. По-конкретно: по един час на ден в дните сред петък и неделя, в празнични дни и през ваканцията. Това предписание отразява паниката на управляващите, че от ден на ден младежи могат да развият привързаност към компютърните игри.
В резюме: китайските управляващи все по-безкомпромисно не разрешават всевъзможни действия и феномени, които по мнението на ръководещата Комунистическа партия опонират на главните полезности на страната. Целта е ясна: да се разшири контролът над обществото.
Вече от много време се води война против по този начин наречената „ неморална “ поп-култура, която съгласно формален Пекин отклонявала хората от верния път. Критиката се насочва както против заслепените почитатели, по този начин и против неприятния (според властите) образец, който им дават звездите.
Има и още нещо значимо: на фона на спадащата раждаемост в Китай управляващите считат, че у младежта би трябвало да се развиват обичайни показа за мъжествеността. През последните месеци управляващите и държавните медии отправяха остри рецензии към известни звезди от мъжки пол, които употребяват доста грим и по този метод излъчвали „ женствена визия “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР