Управляващите твърдят, че те не са коалиция, а са сглобка,

...
Управляващите твърдят, че те не са коалиция, а са сглобка,
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП няма да участва в паралелна държава

" Управляващите настояват, че те не са коалиция, а са " сглобка ", само че това е доста забавна " сглобка ". Тази сглобка е насмешка с българските гласоподаватели, защото двете партии ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излъгаха по най-циничен и недодялан метод българските гласоподаватели. Месеци наред слушахме остра, на моменти неевропейска рецензия, от едната към другата партия. Изведнъж плеснаха с ръце и се прегърнаха. Какво ли ги накара да създадат такава трагична смяна, та да заплюят в лицето гласоподавателите? ". Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " социалистът уточни, че явно става дума за власт и ползи, свързани със запазване на имунитетите: " Направиха един неособено сполучлив опит, създаваха комисии, чухме записа, който течеше по сюжет – по какъв начин ще крият Бойко Борисов, по какъв начин ще крият Кирил Петков. Накрая се оказа, че и този механизъм не сработи. Но остана властта и деленето на порции от властта, защото от Европейски Съюз се задават милиарди в вложения в разнообразни стратегии, а за тях това, което са дали обещание на гласоподавателите, няма никакво значение – те предадоха милиони български гласоподаватели, прегърнаха се и стартират да разделят ", изясни проф. Гечев.

И изрично съобщи: " Ако парите от Европейски Съюз ще идват, с цел да се продължи обогатяването на избрани хора, които изгубиха всевъзможен позор и нравственос, крадейки България, то няма по какъв начин ние от Българска социалистическа партия да сме пасивни и да не попречим на този развой ".

Социалистът уточни, че занапред ще се берат плодовете на образуваната " сглобка " сред ръководещите партии: " Сглобката се показва в завладяването на основните български институции. Българска социалистическа партия не желае да взе участие в такава паралелна страна, защото като се изключи че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се съюзиха, постоянно в ръководството е било и Движение за права и свободи, а другите две ръководещи партии в този момент ще извършват роля и избран сюжет ", сподели проф. Гечев.

Попитан по отношение на дали има сигнали, заради които може да се съобщи, че Движение за права и свободи се върна във властта, проф. Гечев уточни: " Това не са просто сигнали. Като погледнете гласуванията в Народното събрание – когато една партия – Движение за права и свободи, поддържа бюджета на ръководещите, когато поддържа кадровата им политика и когато тази партия твърди, че е в съпротива, е на доста основни места в Народното събрание и регулаторните органи, то няма по какъв начин тя да бъде съпротива ", изясни националният представител от " Българска социалистическа партия за България ".

Той напомни, че гласуванията в бюджета са минали с безапелационната поддръжка на Движение за права и свободи, а двете основни за стопанската система комисии са дадени на същата партия: " Не сме деца и няма потребност от такива неуважаващи интелектуалния капацитет на българина маневри. Трябва да кажат ясно: " Ние сме с ръководещите, ние сме част от ръководството, участваме във образуването на политиките и разделянето на властта и на средствата и това е нашата сглобка. Т.е. сглобката е тройна, тя не е двойна ", безапелационен бе проф. Гечев.

" И в действителност в българския парламент остава една поредна партия – това е Българска социалистическа партия, която във всички гласувания пази позициите на своите гласоподаватели и на всички българи ", добави социалистът.

И изясни още: " На първия ред в Народното събрание стои Политическа партия, представлявана от водача им Кирил Петков. От едната му страна е Делян Пеевски, от другата страна – Бойко Борисов. Последните дни се вижда по какъв начин Кирил Петков притичва ту към посоката на Пеевски, ту към Бойко Борисов, ту се срещат в стаята на Пеевски. Картината е доста жалка. Имахме вяра, че " Продължаваме промяната " ще бъде една нова партия, която ще извърши своите задължения към гласоподавателите и ще се включи в напъните обстановката в България да бъде изменена. Вместо това те върнаха на власт ГЕРБ и Бойко Борисов, а въпреки това утвърждават позициите на Пеевски и Движение за права и свободи. В момента Политическа партия извършва обслужващи функционалности на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Измамиха гласоподавателите си, в унизително състояние са и това ще бъде осъдено от гласоподавателя при всички случаи ", сподели проф. Гечев.

Социалистът уточни, че постоянно когато се образуват комисии в Народното събрание, разпределението става сред ръководещи и съпротива съгласно тежестта на обособените партии, в този момент обаче обстановката е друга: " ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ са решили да заемат всички места и то основни в комисиите. Второ, бяха решили те да подберат кои от предложенията на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ за зам.-председатели да бъдат одобрени и по този начин да вземат решение кадровите въпроси и в опозиционните партии ", изясни проф. Гечев.

Той напомни: " Минути преди гласуванията парламентарната група взе решение да не участваме в този цирк, да заявим ясно своята позиция и да излезем от Народното събрание ", сподели проф. Гечев и уточни, че образецът на социалистите е бил последван от Има Такъв Народ и " Възраждане ": " Опозицията излезе и не участва в този кадрови цирк, който беше разигран от новата политическа сглобка ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ".

По отношението на изпращането на оръжие на Украйна, социалистът съобщи, че българското държавно управление няма право да вкарва страната в събития и отговорности, които могат да имат доста тежки геополитически и стопански последствия за България: " Откъде-накъде България ще дава спомагателни оръжия на Украйна, освен това безплатно? ", попита социалистът и уточни, че в това решение има честен, исторически и стопански проблем, а народните представители би трябвало да пазят българските национални ползи.

По отношение на бюджета, проф. Гечев съобщи, че на никое място по света хората не съпоставят страните единствено по бюджетен недостиг, значими са и другите индикатори: " Дълговете в Еврозоната са 90% към Брутният вътрешен продукт, ние сме 23%, дефицитите им стигаха 9-12% без нещо да ги тормози в последните години. А тук размахват тези 3% недостиг – на каква цена? Какво ги интересува българите в района, където им закриват общинската болница или са закрили 90% от отделенията? ", попита проф. Гечев и уточни, че значимо е каква е повода за недостига, къде отиват парите от обществените разноски, какъв е виталният стандарт на тези страни: " Да не лъжат българския народ, а да се гледа комплексът от индикатори – Брутният вътрешен продукт, конкурентоспособността на националната стопанска система и тогава към този момент въпросът ще бъде при какви условия на недостиг, на държавен дълг и други индикатори ", изясни социалистът и разяснява във връзка с Еврозоната, че България би трябвало да вкара еврото, само че когато страната е подготвена за това.

" Това, което Българска социалистическа партия пази и прави, е европейската процедура като икономическа политика ", сподели в умозаключение проф. Румен Гечев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР