Управляващите стовариха поредна тежест върху жителите на Габрово - цената

...
Управляващите стовариха поредна тежест върху жителите на Габрово - цената
Коментари Харесай

Валери Митов: Управляващите стоварват поредна тежест върху габровци – вдига се цената на водата

„ Управляващите стовариха поредна тежест върху жителите на Габрово - цената на водата се подвига с 22%. Това се случва на фона на упования скок на сметките за ток, на фона на проблемите с отоплението, откакто „ Топлофикация-Габрово “ спря работа поради лишен лиценз. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Митов.
Социалистът акцентира, че цената на водата ще се увеличи в цялата страна от 1 януари 2024 година, откакто бе оповестено публичното разискване на бизнес проектите на водните оператори, което организира Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) в намерено съвещание.
„ В област Габрово нарастването ще е с 22%, което значи, че цената за кубик ще се промени от 3.49 лева на 4.26 лева Това тормози извънредно съществено габровци. Увеличението не е обосновано, нито е заслужено “, уточни Валери Митов.
По думите му тревожното е, че тези цени не са дефинитивни, тъй като към това нарастване следва да се прибави и инфлацията за м. ноември 2023 година
„ Проблемите във ВиК бранша не се вземат решение трайно, което ги задълбочава и цената ще се усилва всяка година. Преди няколко дни излезе изследване на Националния статистически институт, което демонстрира, че 70% от хората изпитват усложнения да покриват ежедневните си разноски “, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР