Управляващите социалдемократи в Северна Македония определиха като скандално решението на

...
Управляващите социалдемократи в Северна Македония определиха като скандално решението на
Коментари Харесай

Скандал в Скопие - знаков кадър на Груевски бе върнат в ареста след гаранция от €11 млн.

Управляващите социалдемократи в Северна Македония дефинираха като скандално решението на македонски съд да пусне някогашния началник на тайните служби и братовчед на някогашния министър председател Никола Груевски Сашо Миялков под гаранция на стойност 11 млн. евро.

Миялков се оказа освободен от ареста, откакто предложи гаранция за 11 млн. евро във тип на недвижимо имущество, че няма да избяга. Според апелативния съд в Скопие той има право да го направи, когато парцелът му бъде официално ипотекиран. Съдът реши и че паспортът му ще бъде взет и че ще би трябвало да се регистрира за местонахождението си пред управляващите.

Часове по-късно по друго дело Миялков бе изпратен за 30 дни в ареста (заради случай, обвързван с нерегламентирана продажба на имоти), по искане на прокуратурата поради риск да избяга от правораздаването.

Наказателният съд в Скопие подсигурява с последния си акт, че Миялков към момента не може да напусне ареста. Решението на Апелативният съд от през вчерашния ден обаче значи, че институцията не се вслуша в предизвестията на прокуратурата. Причината е, че Миялков е с риск да се укрие.

Той към този момент, преди да бъде - поради организирането на нелегално подслушване на хиляди хора сред 2008 и 2015 година Полицията не съумя да го откри няколко дни и макар уверенията му, че е бил болен, се появи информация, че е стигнал до Белград, само че е бил заставен да се върне по незнайни аргументи.

Вчера социалдемократите дефинираха решението като " скандално " и като " тежък удар по правораздаването, нанесен от съдиите. Именно абсурдът, поради който бе наказан през февруари и поради който се опита да избяга, докара и социалдемократите на власт, откакто изтекли записи демонстрираха както системата за подслушвания по време на десетгодишното ръководство на Груевски, по този начин и други нередности във властта, по които още се водят правосъдни каузи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР