Управляващите социалдемократи в Румъния за пореден път атакуваха президента Клаус

...
Управляващите социалдемократи в Румъния за пореден път атакуваха президента Клаус
Коментари Харесай

Пореден остър сблъсък между управляващите и президента в Румъния

Управляващите социалдемократи в Румъния за следващ път нападнаха президента Клаус Йоханис, този път на протест в границите на акцията за европейските избори.
Лидерът на партията Ливиу Драгня Драгня остро разкритикува Йоханис, наричайки го " най-големият мълчаливец " в румънската политика, който внезапно е почнал " да подвига олелия, с цел да заглуши един тон, почнал да се чува все по-силно - звукът на икономическия напредък, на моторите на промишлеността и земеделието ".
Драгня атакува Йоханис, че няма план за страната и нито една добра мисъл за Румъния. " И Йоханис реализира нещо в промишлеността - промишленост на омразата, ненавист сред румънците, възмездие, война сред румънци и румънци ", съобщи на митинга водачът на СДП и упрекна президента, че не обича страната си.
Лидерът на ръководещите упрекна президента, че желае да унищожи демокрацията, че желае да завоюва изборите посредством прокурори и не почита изборните резултати.
" Между нас и тях има огромна разлика. На първо място ние обичаме демокрацията, Йоханис и неговите хора желаят да я унищожат. Ние обичаме изборите, имаме вяра в изборите, Йоханис има вяра на службите. Ние желаеме да спечелим посредством избор, Йоханис желае да завоюва с прокурори. Ние от самото начало сме уважавали и ще почитаме резултатите от избори, Йоханис постоянно е желал и ще желае да ги преобърне. Ние постоянно сме уважавали и ще почитаме от самото начало желанията на този народ, Йоханис не го интересува ", съобщи на митинга Драгня, представен от Romania Libera.
Лидерът на ръководещата партия съобщи още, че СДП е почнала да разобличава машинарията на политическата полиция и че тайните служби ще бъдат сложени още веднъж в конституционното им русло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР