Управляващите София към здравни работници и учители: Не ни интересуват

...
Управляващите София към здравни работници и учители: Не ни интересуват
Коментари Харесай

Терзиев и заместника му към протестиращи здравни работници: Не ни интересуват вашите заплати!

Управляващите София към здравни служащи и учители: Не ни интересуват заплатите ви! Общински съветници от ГЕРБ и Българска социалистическа партия поканиха протестиращите на диалог.

Вече над два часа продължава митингът на медицинските сестри, работещи в детските ясли и учебни заведения в София, които са пред постройката на Столичната община.

“По-добре здрави деца, в сравнение с богат кмет! ”, гласяха някои от плакатите.

След като протестиращите дадоха ултиматум от 10 минути някой от ръководещите да слезе и да чуе настояванията им, изненадващо от “Раковска ” се появи Васил Терзиев с трима пиари и с защитата си. Сърдит на хората, че му скапват спокойствието, той разгласи, че ще приказва, само че в случай че не го наскърбяват. 

“Без свирки! ”, разпореди Терзиев, което провокира гневът на възрастните здравни служащи. 

Докато кметът на София се тръшкаше и тропаше с крайник, че протестиращите си разрешават да му дават отговор, зам.-кметът по финанси стартира да приказва за нарастването на заплатите в Столична община. Крайно ядосаните жители обявиха, че при 9000 лв. заплата е обикновено да правиш дарения, само че прибавиха, че са там поради своето възнаграждение и не ги вълнуват парите на кмета. “И нас не ни интересуват Вашите заплати ”, сопна се заместникът ни Терзиев. След което ядосаните ръководещи се врътнаха и се прибраха в Общината с полицейски кордон, до момента в който хората извън ги освиркват. 

Общински съветници описват, че по предписание на кмета всички входове на Столична община са били заключени. 

Заради неналичието на разговор протестиращите оповестиха ефикасни протестни дейности и приканиха родителите на децата в ясли и учебни заведения в София да ги поддържат!

Въпреки че бяха заключени в Общината общински съветници от ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия въпреки всичко съумяха да излязат при протестиращите. Председателят на Комисията по бюджет и финанси Димитър Вучев предложения 6 души преговорен екип в постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура, с цел да чуе настояванията им.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР