Управляващите се събират на извънреден коалиционен съвет в Народното събрание

...
Управляващите се събират на извънреден коалиционен съвет в Народното събрание
Коментари Харесай

Извънреден коалиционен съвет - обсъждат мерки срещу инфлацията |

Управляващите се събират на ексклузивен съдружен съвет в Народното събрание през днешния ден. Основните тематики са икономическите и обществените ограничения за справяне с инфлацията. 

Вицепремиерът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, по чието предложение се организира съдружният съвет, съобщи пред публицисти, че днешната среща слага началото на диалозите за плануваната за лятото актуализация на бюджета. По думите ръководещите би трябвало да са постигнали единодушие по икономическите и обществените ограничения, както и да са подготвени съответните законопроекти, до началото на май.

Предложенията на Българска социалистическа партия са свързани с понижаване на Данък добавена стойност и акцизи на горива и на контролираните през КЕВР артикули, разискване на концепциите за необлагаем най-малко и въвеждане на правна формулировка за " енергийна беднотия ", както и въвеждането на таван на цените. Тя обаче отхвърли да разяснява за кои артикули и на какъв принцип ще се постанова таван. Ясно е обаче, че тук ще има разногласия, защото по-рано през днешния ден от Демократична България изрично се оповестиха против тази процедура.

В обществената тематика Българска социалистическа партия има оферти за преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР