Управляващите партии в Германия са на път да понесат втора

...
Управляващите партии в Германия са на път да понесат втора
Коментари Харесай

Ангела Меркел се подготвя за втора изборна катастрофа

Управляващите партии в Германия са на път да понесат втора злополука на избори, защото социологическите изследвания преди локалните избори в Хесен демонстрират, че гласоподавателите ще санкционират разтърсеното съдружно държавно управление на канцлера Ангела Меркел, написа "Гардиън ".
Вотът в неделя може да тласне огромната коалиция в Германия към нова рецесия. Сондажите разкриват, че Християндемократическият съюз на Ангела Меркел и социалдемократите ще изгубят поддръжка, което отразява национална наклонност.
И двете партии се пробват да омаловажат значимостта на провинциалния избор, който ще се организира единствено две седмици след пагубното показване на консерваторите в Бавария.
Дом на немския финансов център, Франкфурт на Майн, преди Хесен беше основна провинция на национални избори. През последните 20 година е ръководена от водени от Християндемократическия съюз обединения. Но в този момент изследванията демонстрират, че партията ще получи 26%, което е спад с 12% от 2013 година Подобен резултат може да постави завършек на обединението сред консерваторите и Зелените. Също по този начин изборите могат да смъкват локалния министър председател Фолкер Буфиер, съдружник на Меркел.
Подобен резултат е малко евентуално да провокира открит протест против водачеството на Меркел, само че може да коства значима поддръжка за канцлера преди конференцията на християндемократите при започване на декември, на която ще бъде гласуван нов водач. Очаква се Меркел да бъде избрана отново.
Отделно неприятен резултат за социалдемократите в неделя може да докара до последствия за канцлера. Проучванията демонстрират, че социалдемократите оспорват второто място със Зелените. Те ще получат към 21%. При подобен сюжет социалдемократите губят 9% спрямо последните избори. Подобна загуба за социалдемократите би била сериозен удар върху партията. Ръководството на партията може да се огъни под натиска на членове, призоваващи за овакантяване на обединението с Меркел.
Антиимигрантската "Алтернатива за Германия " се чака да получи поддръжката на 13% от гласоподавателите и за първи път да влезе в локалния парламент.
Но, както в Бавария, най-големите печеливши на изборите евентуално ще бъдат Зелените, които удвоиха поддръжката си в Хесен и доближиха най-високото национално равнище от нуклеарната злополука в Япония през 2011 година Ако предвижданията станат действителност, партията може да изолира християндемократите в Хесен и да образува лява коалиция и да има втора провинция в Германия с министър председател от Зелените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР