Управляващите партии остро осъдиха конфликта в Израел, предаде Нова тв. Според

...
Управляващите партии остро осъдиха конфликта в Израел, предаде Нова тв.
Според
Коментари Харесай

Управляващите партии остро осъдиха случващото се в Израел

Управляващите партии остро осъдиха спора в Израел, съобщи Нова тв.

Според водачът на ГЕРБ Бойко Борисов протичащото се в Израел е чудовищно, по-опасно даже от войната в Украйна. Според Борисов спора ще промени посоката на придвижване на доста неща в света.

„ От през вчерашния ден Мария Габриел единствена, с бързи реакции и с щаба, реагира. Случващото се в Израел е рисково и чудовищно, това е даже по-опасно от руско-украинската война. Този спор ще взриви света и ще промени хода на доста, доста неща в света! Това е най-чувствителната тематика в света. България е водила уравновесена политика, в този момент с тези набези и офанзиви, два свята се сблъскват. Мария Габриел реагира доста бързо, натовариха българите на аероплан, втори курс в случай че би трябвало ще се направи, с цел да помогнем на други страни ”, съобщи водачът на ГЕРБ, представен от БГНЕС.

Борисов поддържа дейностите на вицепремиера Мария Габриел, които тя предприе във връзка с блокираните в Израелската столица Тел Авив български жители. 

„ Мария Габриел се оправи ослепително и в случай че би трябвало да приказвам като Кирил Петков, би трябвало да приказвам единствено за нея. Да похваля и Гвоздейков, който отиде със самолета в Израел. Колкото и да не се харесваме, работим дружно и гласуваме дружно. Затова приканвам сътрудниците от Политическа партия, без значение от предизборната акция, че след няколко дни ще има час по математика и който може да счита, да знае, че би трябвало да събере 121. И в случай че се мисли за някой, че е популярен, а другите като пиленца вървят след него, няма да стане това ”, сподели още Борисов.

От Политическа партия показаха цялостната си съпричастност към Израел в сложният миг за нея и жителите й.

„ Осъждаме остро масираната терористична офанзива на Хамас против цивилно население и почтени жители на територията на Израел. Изразяваме цялостна съпричастност към Израел в този сложен миг за страната и нейните хора ”, се споделя в позицията на Политическа партия.

Депутатът на Движение за права и свободи Делян Пеевски от своя страна насочи апел към държавното управление да провежда незабавното прибиране на българските жители от нажежените точки. 

“Осъждаме терора с яд. Евроатлантизмът няма опция ”, се споделя в позиция на Делян Пеевски.

„ С отвращение и яд осъждаме терористичното похищението на Хамас против хората на Израел. Изразяваме дълбоката си съпричастност към израелския народ и страна. Уродливото лице на тероризма за следващ път ни сподели какъв брой значим и безвъзвратен е цивилизационният ни избор и последователността ни в следването на евроатлантическите полезности ”, се споделя в позицията на Пеевски.

„ Призовавам българския министър председател акад. Николай Денков и държавното управление да подхващат неотложно нужните дейности за прибирането невредими на  българските жители, блокирани на летището в Тел Авив, за които алармираха медиите. Тези хора са изправени пред ужаса на тероризма, изплашени и безпомощни, без заслон, храна и вода. Основен и безвъзвратен дълг на всеки представител на властта е да се погрижи за здравето, живота и сигурността на българските жители в неволя ”, се споделя още в позицията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР