Управляващите искат да свалят Корнелия Нинова като лидер на БСП,

...
Управляващите искат да свалят Корнелия Нинова като лидер на БСП,
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Не БСП, а управляващите искат да свалят Корнелия Нинова

Управляващите желаят да смъкват Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия, съобщи пред BTV Румен Овчаров, който е член на Националния съвет на партията.
Според него ръководещите виждат опасност в водача на социалистите и явно употребяват всички благоприятни условия да отстранят тази опасност. Някои от факторите в Българска социалистическа партия, някой волно, други несъзнателно, играят по тази свирка, сподели Овчаров.
Според него Българска социалистическа партия не е изчезнала по време на рецесията, а в противен случай: " За последните към три месеца ГЕРБ одобри повече оферти на Българска социалистическа партия в сравнение с за миналите три години ", означи Овчаров.
Като образци той уточни намаляването на Данък добавена стойност, предлагането за български артикули в огромните вериги, както и въпросът за въвеждането на изключителното състояние и епидемиологичните ограничения.
Румен Овчаров отбрани директния избор на водач в партията, чака се поради ковид той да бъде отсрочен за есента. " Корнелия Нинова или Кирил Добрев? Не е това въпросът. Въпросът е, че партията желае директен избор, а сега върви опозиция ", сподели той.
Овчаров прикани " бароните " в партията да не влизат във кино лентата " от скандал в скандал ".
А кои са те в Българска социалистическа партия? Социалистът уточни предприемача и водач на пловдивската конструкция Георги Гергов като един от бароните в Българска социалистическа партия. По думите му той е водачът на първа частна партия в България - " Георги Гергов – Пловдив ".
" Партията Българска социалистическа партия четири пъти на своите на най-големи конгреси желае да избере водача си на общопартиен избор, все пак сега върви опозиция против този директен избор. Няма да има никакво значение кого ще изберем, в случай че отново влезем в сериала скандал след скандал, тогава спечелилият ще е явен ", безапелационен беше Румен Овчаров.
И от тази трънка заек няма да изскочи
Това беше сбитият му коментар за държавните бензиностанции и основаването на Държавна петролна компания.
В България има над 3400 бензиностанции, какво ново ще допринесат новите държавни, в случай че станат 3500 по какъв начин ще се увеличи конкуренцията, попита Овчаров.
Бившият министър на енергетиката означи, че в Западна Европа огромна част от бензиностанциите са държавни: " Нямам чувството, че там са по – разнообразни цените, а съпоставено с България, тук са по-високи ".
Намерението на страната е да насърчи конкуренцията, като разкрие повече данъчни хранилища и даде достъп до тях на всички бензиностанции. А настрана - да отвори верига от лични бензиностанции.
" Данъчните хранилища са благосъстоятелност на една група над 70%, дружно с още няколко от огромните играчи на пазара те стават 90% притежатели. Ако страната желае по този метод да подсигурява опция за импорт на горива, това е може би добър ход ", съобщи Румен Овчаров.
" Няма в близост рафинерии, които да са с по-висока успеваемост и по-високо качество на продукцията, от нашата рафинерия. Тя преди няколко години беше класирана на 7 място в света като качество на работата си, тъй че и от тази трънка заек няма да изскочи ", сподели той.
Караинколов: През данъчните хранилища могат да влязат нови играчи на пазара на горива
Ресторантите ще продават ли по-евтина храна от магазините
" Решението за диференцирани ставки е вярно по принцип, различен е въпросът тъкмо този бранш ли трябваше да обхване ", разяснява Румен Овчаров във връзка решението да се намали  на 9% налога за заведенията за хранене и книгите.
" Ако го преглеждаме като антикризисна мярка, в сегашния миг това е към един от най-тежко засегнатите браншове. Чрез Данък добавена стойност в Българи се събират над 40% от данъчните доходи. Въпросът е, че се подкрепя бранш, а не стока – т.е. не търсиш опция да решиш избран обществен проблем. Представяте ли си, в случай че заведенията за хранене решат да продават храна, ще я продават с Данък добавена стойност 9%, а не като в магазина с 20% ", акцентира той.
На първо четене: Намалиха Данък добавена стойност за заведения за хранене и книги
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР