Управляващите имат една мисия - да превърнат институциите в независим

...
Управляващите имат една мисия - да превърнат институциите в независим
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Една от първите и най-важни задачи на новия КЕВР ще бъде проверката на Булгаргаз

" Управляващите имат една задача - да трансфорат институциите в самостоятелен съдник. Те надълбоко схващат това нещо и се надявам, че КЕВР ще бъде освободен. А една от първите и най-важни задания на новия КЕВР ще бъде инспекцията на " Булгаргаз " и съмнителните покупко-продажби, които са се случвали през последните години. И които са довели до това този месец " Булгаргаз " да е с 250 млн. недостиг, а в това време да има 600 000 в касата ", сподели ръководителят на " Движение България на жителите " Димитър Делчев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му най-вероятно сдружението ще изпадне в механически банкрут.

" Трябва инспекция на целия пазар на газа, както и подробна инспекция на самостоятелна енергийна борса, тъй като там има доста гнили неща във връзка с бистрота на търговията. Всичко това води до по-висока цена и на тока, и на газа за българските жители. И в случай че КЕВР не разнищят този " замърсен чорап " - ще продължава да бъде по този начин ", добави Делчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Имаме казус - за първи път " Булгаргаз " търгува газ с толкоз доста компании. Обикновено преди практиката беше да се търгува с една, две, три компании. Трябва да сме сигурни, че в " Чирен " има задоволително газ. Ако той се изпразва малко по малко, да не осъмнем без буфер. Трябва да сме задоволителни гъвкави, с цел да не сме подвластни. Досега покупко-продажбите с газа бяха резултат от тежка взаимозависимост от Русия по отношение на предходното държавно управление. Заради това не вървеше интерконекторът с Гърция, нито покупко-продажбите ", акцентира ръководителят на " Движение България на жителите ".

Делчев добави, че държавното управление може да предприеме съответни стъпки, с цел да спре шоковото повишаване.

" Те към този момент го направиха, тъй като газът през февруари падна със 17%, само че въпросът е за какво трябваше да се подвига с 30%? Ако министър председателят Кирил Петков клекне, това ще е краят на очакванията за смяна. Корупцията е огромен проблем в България ", безапелационен е Димитър Делчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР