„Управляващите имат бюджет, но нямат политика. Продължава действието на плоския

...
„Управляващите имат бюджет, но нямат политика. Продължава действието на плоския
Коментари Харесай

Румен Гечев: Категорично прогресивен данък!

„ Управляващите имат бюджет, само че нямат политика. Продължава действието на плоския налог и това е отвод от бюджетна и фискална политика. Няма нищо обвързано с икономическото развиване на България от позиция на стопански напредък и решение на районни проблеми “. Това съобщи от трибуната на Народното събрание националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев, представен от партийния пресцентър на левицата.

По думите му от Българска социалистическа партия оферират съответни решения. Умишленото занижаване на Брутният вътрешен продукт и на бюджетните доходи се прави с разнообразни цели – включително, да може тъй наречените неестествен остатък да бъде разпределян от ръководещите без глобата на българския парламент.

„ Предлагаме изрично прогресивно данъчно облагане, което е господстващо в Европейския съюз. Многократно сме казвали, че няма развита страна, която да е била разрастваща се е и да е станала развита без прогресивно данъчно облагане. Ние предлагаме умерено прогресивно данъчно облагане “, посочи проф. Гечев. Той добави, че в България се следи задълбочаваща се обществена поляризация. „ С въвеждането на напредничав налог ние ще решим стопански, обществени проблеми и ще възстановим социално-икономическата правдивост “, безапелационен бе Гечев. Той разяснява и предлагането за диференциран Данък добавена стойност, като уточни, че такава е необятната процедура в Европейски Съюз – да вземем за пример Франция, Германия, Чехия, Унгария. „ Ние предлагаме европейски практики, желаеме да прилагаме европейския опит за прогресивно данъчно облагане и диференциран метод към Данък добавена стойност “, заключи професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР