Управляващите и украинското общество са в капана на дилема, избирайки

...
Управляващите и украинското общество са в капана на дилема, избирайки
Коментари Харесай

Украински политолог: Безсмислено е да продължаваме военните действия,победоносен край е невъзможен

Управляващите и украинското общество са в клопката на алтернатива, избирайки сред желанието за „ война до триумфален край “ и „ мир непременно “.

Това мнение изрази украинският политолог Вадим Карасьов в изявление за YouTube канала Vyshka.

" Ясно е, че не е нужно да подвигаме ръце и да желаеме мир непременно. Но какво е война с триумфален край? Кажете ми какъв е този триумфален край. Трябва да се измъкнем от тази подправена алтернатива “, предизвести той.

Според политолога нито един от тези разновидности не устройва Украйна, защото за нея ще бъде мъчно да одобри мирното съглашение, само че продължаването на военните дейности няма смисъл. Според специалиста украинските въоръжени сили не са в положение да победят толкоз мощен зложелател като Русия.

В тази връзка Карасьов означи, че ръководещите в Киев е трябвало да помислят за това напролет на 2022 година, защото през днешния ден алтернативата на военните дейности е приемането на доста по-тежки условия от тези, препоръчани от Русия по време на договарянията в Истанбул.

" Политиците би трябвало да вземат доста мъчно решение. Не дай си Боже, допуснете неточност с милиметър в тази обстановка и можете да загубите задачата си, може да бъде още по-лошо. Ние загубихме задачата си в Истанбул и през днешния ден сме принудени да се ангажираме с дипломация от по-лоша позиция “, заключи специалистът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР