Управляващи и опозиция влязоха в остър спор за състоянието на

...
Управляващи и опозиция влязоха в остър спор за състоянието на
Коментари Харесай

Мощен скандал между ГЕРБ и БСП взриви парламента!

Управляващи и съпротива влязоха в изострен спор за положението на пътната инфраструктура и за корупцията в пътните планове. Регионалният министър Николай Нанков бе изслушан в Народното събрание по искане на депутата от Оперативна програма Искрен Веселинов,  написа Блиц.

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " дефинира чуването на районния министър Николай Нанков за напредъка по пътните планове като " спешна пиар акция без наличие ". Това стана ясно по време на изявлението на народния представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков. 

" Вие очевидно още веднъж потвърждавате, че живеете в един паралален свят, нямащ нищо общо с действителността ", сподели Ерменков и акцентира, че през днешния ден не е трябвало да се приказва не за триумфите, а за проблемите. Според депутата през днешния ден е трябвало с елементарни думи да се изясни от кое място ще се вземат 600 млн. лева за дотъкмяване на автомагистрала " Струма " и какъв брой дупки има по новопостроените пътища. По думите му, " колкото и да е раздута администрацията, тя не стига, с цел да има по един служител на дупка ".

Ерменков напомни, че тъкмо преди една година от Българска социалистическа партия са поискали анкетнакомисия по въпросите за автомагистралите и корупционните публични поръчки. " През пролетта предходната година прокуратурата влезе в АПИ дружно с ОЛАФ и ДАНС и даде информация, че в организацията се уговарят публични поръчки. Поискахме тази комисия, с цел да забележим кой носи политическата отговорност. Вие тогава се уплашихте, скрихте се, само че проблемите лъснаха още повече. Днес след една година отново слушаме за автомагистралите, които към този момент дори не са и скоростни пътища, имайки поради какви ограничавания за придвижване има по тях ", съобщи Ерменков. 

Важно е да се спре със спекулациите от някои политици, че в България се строят най-скъпите автомагистрали. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" По пътищата на България няма значение кой от коя политическа мощ е. Всички желаеме да имаме по-добра инфраструктура и вложения, както и сигурност по пътищата ", посочи той. " С политиката на държавното управление на Борисов 1,2 и 3 направихме всичко допустимо да използваме опциите, които дава Европейски Съюз ", уточни Цветан Цветанов.

" Убеден съм, че в края на този 4-годишен мандат ще можем да очертаем по-добрата вероятност за страната ни. Надяваме се и на поддръжка от опозицията за положителните политики на районното министерство ", сподели още той. 

Имаше дълготраен недостиг на мисъл в районното развиване, само че в този мандат той се преодолява, сподели заместник-председателят на ПГ на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов.

" Днешният спор беше значим, тъй като фактически жителите би трябвало да знаят какво прави страната за тяхното развиване ", сподели Веселинов. Той съобщи, че " Обединени патриоти " адмирират смяната в политиката на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

" Същевременно има систематични проблеми. Част от тях са свързани с недофинансирането на бранша, част от тях са свързани с политизирането на процеса, в това число с непрекъснатите и неоснователни тъжби, които бавят автомагистралите. Това още веднъж ощетява българските жители ", добави Веселинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР