Управляващи и опозиция си размениха поредна доза критики и обвинения.

...
Управляващи и опозиция си размениха поредна доза критики и обвинения.
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се скараха заради депутатски статус за Крим във Фейсбук

Управляващи и съпротива си размениха поредна доза рецензии и обвинявания. Този път повода беше изказването на депутата от левицата Таско Ерменков, че Крим е дал своя вот за Путин, а Европейски Съюз и Съединени американски щати са " идиоти ". Социалистът изрази мнението си във Facebook късно вечерта е неделя. 

Днес от ГЕРБ оповестиха, че изявлението на Ерменков " продължава една рискова антиевропейска наклонност, която се развивала от две години в най-голямата опозиционна партия в България ". 

" Това изказване нарушава българския народен интерес, само че и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се построяват българо-руските връзки ",  сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той акцентира, че в статуса на Ерменков САЩ, Германия, Франция и целия Европейски Съюз са наречени идиоти. " Припомняме, че точно тези страни и Европейски Съюз като цяло са главен и единствен поръчител за националната сигурност на България, по този начин и за икономическото и обществено развиване на страната ", добави Биков и настоя ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да вземе отношение и да каже дали това е позицията и на Българска социалистическа партия.

Веднага по-късно социалистите оповестиха, че няма по какъв начин статус в обществена мрежа да е позиция на цяла партия и нападнаха ГЕРБ.  " Дъното е да ни занимавате със статусите на народни представители от Българска социалистическа партия, които са в персонален профил, които не ангажират парламентарната група и партията. Вместо да се концентрирайте върху значимите за България и Европейски Съюз въпроси, непрекъснато ни занимавате с неща, които не са за пленарна зала ", разгласи депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Социалистът разяснява още, че казусът не е в опозицията, а в ръководещите, които " не съумяват да оценят кои са значимите неща и какви са позициите, които следва да заемат ". " Занимавате ни втори месец с анализиране на проектопозиции на Българска социалистическа партия, с изявленията на народни представители, с Facebook статуси на депутати. Това тук стартира да се трансформира в някакъв извънреден съд ", сподели още Вигенин. 

Малко по-късно самият Ерменков се отбрани и разгласи, че няма по какъв начин статусът му да е партийна позиция, тъй като го писал " вечерта, по къси гащета и тениска с преносим компютър на колене ".

" Скандалите, които тресат обществото, няма по какъв начин да ги замажат с един Таско Ерменков. Безсилие на ръководещите да избягат от свадите, които те творят. Да измислят такива, да ги тиражират, с цел да стане ясно на всеки българин, че тази партия от дълго време трябваше да слезе от власт ", добави Ерменков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР