Управляващи и опозиция се скараха в рамките на парламентарния контрол

...
Управляващи и опозиция се скараха в рамките на парламентарния контрол
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция се скараха кой е виновен за дефектната магистрала "Люлин"

Управляващи и съпротива се скараха в границите на парламентарния надзор кой е отговорен за това, че свлачища от време на време блокират сектори от автомагистрала " Люлин ". Депутатът от Българска социалистическа партия за България Любомир Бонев попита от трибуната министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков какъв брой пари са дадени предходната година за поддръжка на дългата малко над 20 километра автомагистрала.

Николай Нанков отговори, че става дума за 2.433 млн. лв., като от тях 996 398 лв. с Данък добавена стойност са изхарчени за зимна поддръжка. Той обаче посочи, че тази година би трябвало да бъдат дадени 6.3 млн. лв. с Данък добавена стойност за обезопасяване на две свлачища по " Люлин ".

По този мотив Любомир Бонев сподели от трибуната, че бързането с рязането на лентички излиза скъпо на данъкоплатците, визирайки фактът, че аутобанът беше открит от Бойко Борисов през май 2011 година. В отговор Николай Нанков разгласи, че въпреки и млад, добре помни по кое време е проектирана автомагистралата и кой е упълномощил реализацията й по изопачен план, в който няма действия за подсилване на свлачищата.

Намекът му беше, че това е станало по времето когато министър председател е Сергей Станишев и ръководи тройната коалиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР