Управляващи и опозиция не постигнаха съгласие кога ще започне процедурата

...
Управляващи и опозиция не постигнаха съгласие кога ще започне процедурата
Коментари Харесай

Депутатите не постигнаха съгласие кога ще изберат нов председател на НС

Управляващи и съпротива не реализираха единодушие по кое време ще стартира процедурата по желание на нов ръководител на Народно събрание, откакто болшинството в профил Никола Минчев от поста.

На извършения ексклузивен Председателски съвет на Народно събрание ГЕРБ и Движение за права и свободи са настояли избора на нов ръководител на Народното събрание да стане в най-кратки периоди.

" Ние предлагаме през днешния ден да бъдат импортирани процедурните правила по този начин, както го изисква правилника, и без да мина спор в пленарна зала между тях да се споразумеем В утрешния ден първа точка да бъде избор на ръководител на българския парламент ", изясни ръководителят на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Искането им е към този момент не е било признато от представителите на ръководещите обединения и по-късно през днешния ден още веднъж ще бъде призован лидерски съвет.

Според правилника до избора на нов ръководител краткотрайно изпълняващ длъжността ще е зам.-председателят, представител на най-голямата група в Народното събрание. В случая това е Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ".

Тъкмо той би трябвало да насрочи и по кое време ще се организира дебатът по импортирания избор на съмнение. Най-късно това може да стане в сряда - 22 юни, само че по негова преценка може да бъде свикано изключително съвещание и във вторник.

Гласуването е 24 часа след привършване на дебата. Пак съгласно правилника нов ръководител би трябвало да бъде определен до 2 седмици. Всяка парламентарна група има право да излъчи собствен претендент, заяви БНР.

Засега другите обединения настояват, че не са обсъждали имена. От Има Такъв Народ, които предизвикаха отстраняването на Никола Минчев, не удостоверяват, само че и не отхвърлят, че ще предлагат още веднъж Ива Митева, която ръководеше предходните два малко просъществували Народното събрание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР