Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ ще

...
Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ ще
Коментари Харесай

Ердоган иска отмяна на изборите в Истанбул и нов вот

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ ще внесе заявление във Висшия избирателен съвет с гледище вотът за Истанбул да бъде напълно анулиран и да бъдат планувани нови избори, оповестяват турските медии.

Новината разгласи в Туитър заместникът на Ердоган в партията Али Ихсан Явуз. Той показва, че подготовката за настояването е съвсем към края си и напълно скоро заявката и съпътстващите го документи ще бъдат импортирани публично. Явуз стимулира това с правото на развой на изключително несъгласие.

Съобщението си в обществената мрежа той написа след съвещанието на централното партийно управление, на което бяха разисквани резултатите от изборите. „ Независимо от резултата от повторното броене на бюлетините, ще приемем това, което Висшият избирателен съвет реши. Бъдете подготвени за всеки вид “, съобщи в словото си президентът и водач на ПСР Реджеп Ердоган. Той подлага на критика остро вътрешната съпротива и назова противопоставящите се предатели. „ Противопоставянето на партията е измяна, без значение от това кой къде се намира. Ще има фрапантни промени от глава до пети – от управлението до най-малките партийни структури и няма въобще да се преценявам с никого “, сподели Ердоган.

Той уточни, че макар многото проблеми, обединението на ПСР с партията на националистическото деяние е спечелила 52% от гласовете и този резултат би трябвало да бъде непокътнат, а на идващите избори през 2023 година следва да бъде още по-висок. „ Партията изгуби кметските постове в обособени общини, само че болшинството в общинските препоръки е на ПСР. Там няма да водим политика на разрушителна съпротива, а на градивна. Ще поддържаме решенията и дейностите в полза на обществото, без значение коя политическа партия ще ги предлага “, съобщи Ердоган пред участниците в съвещанието.

Депутати от опозиционната Републиканска национална партия /РНП/ настояват пред в. „ Джумхуриет “, че най-късно във вторник спечелилият вота в Истанбул техен претендент Екрем Имамоглу ще получи удостоверението си от Висшия избирателен съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР