Управляващата в Полша националистка партия Право и справедливост, ударена от

...
Управляващата в Полша националистка партия Право и справедливост, ударена от
Коментари Харесай

Скандали с висши служители удариха одобрението за управляващите в Полша

Управляващата в Полша националистка партия " Право и правдивост ", ударена от две оставки на високопоставени чиновници, е изгубила 5% от поддръжката си съгласно социологическо изследване, оповестено в петък на фона на наближаващите избори през октомври, съобщи " Ройтерс ".

Това е първото изследване, показващи, че разликата сред ПиС и опозицията се стопява доста по време на акцията за изборите за долна и горна камара на Народното събрание.

Резултатите идват малко откакто тази седмица зам.-министърът на правораздаването подаде оставка поради медийна обява, съгласно която е управлявал акция за оклеветяване на сериозни към правосъдните промени на държавното управление съдии. Случилото се последва оставката на ръководителя на Народното събрание от ПиС поради потребление на държавен аероплан за персонални пътувания.

Проучване на " Кантар ", извършено на 22 август сподели, че ПиС има поддръжка от 39% спрямо 44% на 13 август, а центристката Гражданска платформа има 30% - с три процентни пункта повече в сравнение с в средата на август. Лявата коалиция " Левица " остава непроменена с 11%.

Според опозицията изборите ще решат дали ръководещата партия, която отдавна е в спор с Европейски Съюз по въпроси, свързани с върховенството на закона, ще успее да приключи противоречивите си промени.

Досега стопански фактори, като великодушните обществени политики на държавното управление, караха анализатори да предвиждат, че партията ще устои на бурята към оставките. Сега обаче те слагат под въпрос това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР