Управляващата в Полша консервативна партия Право и справедливост (ПиС) обеща

...
Управляващата в Полша консервативна партия Право и справедливост (ПиС) обеща
Коментари Харесай

Полските управляващи обещаха безплатно здравеопазване в навечерието на изборите

Управляващата в Полша консервативна партия " Право и правдивост " (ПиС) даде обещание нарастване на разноските за опазване на здравето - следващото от великодушните й обещания в хода на акцията преди изборите на 13 октомври, съобщи Ройтерс.

" Трябва да има здравни услуги, които да са всеобщо налични и в същото време, желая особено да подчертая, обществени ", сподели водачът на ПиС Ярослав Качински на партиен конгрес. По думите му частният медицински бранш " ще играе второстепенна роля ", с цел да може " всеки жител на нашата страна, всеки сънародник, да употребява безвъзмездни медицински услуги и помощ ", съобщи той.

ПиС възнамерява до 2024 година да увеличи бюджетните разноски за опазване на здравето до 160 милиарда злоти (40 милиарда долара) годишно. По данни на полското статистическо бюро през 2016 година разноските за здраве са били 84,6 милиарда злоти, т.е. към два пъти по-малко. През същата години бюджетът за опазване на здравето на Полша е възлизал на към 4,6 на 100 от Брутният вътрешен продукт , много под междинното равнище от 6,6 % за страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване, отбелязва Ройтерс. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР