Управляващата в Норвегия Работническа партия (РП) засега се класира на

...
Управляващата в Норвегия Работническа партия (РП) засега се класира на
Коментари Харесай

Норвежката Работническа партия губи местните избори за първи път за последните 100 години

Управляващата в Норвегия Работническа партия (РП) към този момент се класира на второ място на локалните избори, демонстрират предварителните резултати, предадоха Ройтерс.

За първи път от 1924 година насам левицата не съумява да приключи преди всичко на общонационален избор.

При преброени 60% от бюлетините районна прокуратура получава 21,8% от гласовете, сочат формалните данни. За съпоставяне през 2019 година за районна прокуратура гласоподаваха 24,8% от гласоподавателите.

Към момента данните сочат, че за консервативната партия " Хьойре " са дали своят вот 25,8%. Това съставлява растеж по отношение на 2019 година, когато тя бе подкрепена от 20,1 % от гласоподавателите.

Макар че неуспехът задълбочава проблемите на районна прокуратура, министър председателят Юнас Гар Стьоре съобщи, че ще продължи да управлява съдружното държавно управление на малцинството, в което влиза и Партията на центъра, без значение от резултата от районния избор, който не въздейства на състава на Народното събрание.

Рязкото повишаване на потребителските цени, в това число 9 % растеж на цените на храните през последните 12 месеца, съпроводено от скок на лихвените проценти, засегна семействата и накара държавното управление да ограничи обществените разноски от боязън да не форсира инфлацията, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР