Управляващата в Гърция коалиция храни големи надежди от предстоящата визита

...
Управляващата в Гърция коалиция храни големи надежди от предстоящата визита
Коментари Харесай

Гърция очаква щедри подаръци от Макрон

Управляващата в Гърция коалиция храни огромни очаквания от идната аудиенция на френския президент Еманюел Макрон, планувана за 7 и 8 септември. Правителствени източници в Атина чакат мощни френски бизнесмени и предприемачи да съпровождат френския държавен глава при визитата му в гръцката столица, с цел да подпишат значими съглашения, написа гръцкото икономическо издание " Нафтемборики ".

Подготовката на тази аудиенция е почнала от дълго време и е несъмнено, че тя ще бъде пропита от мощно икономическо и капиталово наличие.

Очаква се френският президент да води със себе си предприемачи и банкери, а диалозите по време на неговия престой в Атина да се концентрират върху секторите на превоза, железниците, информатиката, туризма, недвижимите парцели, земеделските и питателните артикули.

Френски компании са мощно заинтригувани от оповестените за приватизация гръцки активи, като водоснабдителната компания, Солунското пристанище.

Смята се, че в границите на тази аудиенция ще бъдат показани и капиталови планове на банка " Ротшилд ", в която Макрон е работил, а също и проекти, свързани с компанията " гръцка отбранителна промишленост " (ЕЛВО) и корабостроителницата Скараманга.

Правителството на премиера Алексис Ципрас има намерение да се възползва от това посещаване, а също и от идния интернационалния солунски панаир, с цел да сътвори визията, че Гърция е привлекателно място за значими интернационалните вложения и по този метод да очертае оптимистични вероятности за развиване на нейната стопанска система, счита в. " Нафтемборики ".

Еманюел Макрон бе измежду европейските водачи, които приканиха за облекчение на гръцкото дългово задължение за да се помогне на страната да излезе от икономическата рецесия. / BTA
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР