Управляващата социалистическа партия в Испания (PSOE) подаде иск, след като

...
Управляващата социалистическа партия в Испания (PSOE) подаде иск, след като
Коментари Харесай

Протестиращи в Испания линчуваха чучело на Санчес, социалистите искат разследване

Управляващата социалистическа партия в Испания (PSOE) подаде иск, откакто плашило на премиера Педро Санчес беше подложено на линч по време на демонстрациите в новогодишната нощ в Мадрид, оповестява брюкселската редакция на Politico, базирайки се на испански медии.

Социалистите желаеха от прокуратурата да разпознава причинителите, заявявайки, че " линчуването " на куклата може да съставлява " подстрекателство към ненавист " против Санчес, прецизира " Фокус ".

Санчес е изправен пред месеци на неодобрение, откакто си обезпечи нов мандат като министър-председател, като предложи съглашение за прошка на каталунските сепаратисти в подмяна на тяхната политическа поддръжка за неговото държавно управление.

Срещу тази коалиция се оповестиха дясната съпротива, мнозина в правосъдната система и видни адвокати.

В новогодишната нощ навалица от към 300 протестиращи се събра пред централата на социалистите, нанизаха пинята, която приличаше на Санчес, и я удряха, до момента в който се счупи.

Социалистите незабавно осъдиха случая и оповестиха, че партията ще реагира със " законови средства ".

В желае, заведен от PSOE се декларира, че " побоят " е " кулминационната точка на издевателството " над централата на партията, която " не е в положение да действа обикновено от месеци ", защото тълпи постоянно се събират, с цел да стачкуват против съглашението за прошка на Санчес.

Социалистите също показаха с пръст крайнодясната партия Vox, мощен критик на договорката на Санчес с каталунците, като обявиха, че партията е " общият " фактор зад всички " координирани дейности " през последните месеци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР