Управляващата партия в Зимбабве Африкански национален съюз на Зимбабве -

...
Управляващата партия в Зимбабве Африкански национален съюз на Зимбабве -
Коментари Харесай

Управляващата партия в Зимбабве се събира утре, за да отстрани Робърт Мугабе

Управляващата партия в Зимбабве Африкански народен съюз на Зимбабве - Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ) е свикала изключително съвещание на централния комитет за на следващия ден сутринта, на което ще в профил 93-годишния президент Робърт Мугабе от лидерския пост, съобщи Ройтерс, като се базира на партиен източник.
На съвещанието е планувано да бъде взето решение за връщане в управлението на партията на вицепрезидента Емерсън Мнангагва и да бъде отстранена брачната половинка на Мугабе, Грейс от поста водач на женската лига към ЗАНУ-ПФ. 

Междувременно десетки хиляди хора излязоха по улиците на столицата на Зимбабве Хараре, с цел да стачкуват срещу  президента Мугабе, който съвсем 4 десетилетия ръководи страната. Протестиращите приветстват армията, която по-рано тази седмица завзе властта. В демонстрацията вземат участие и бели, и цветнокожи. 
 Американският държавен секретар Рекс Тилърсън прикани за завръщане към гражданско ръководство в Зимбабве. Той добави, че страната има късмет да тръгне по нов път на народна власт, на фона на признаците, че дългогодишният властнически президент Мугабе ще бъде заставен да се отдръпна от власт посредством анемичен прелом. 
Беше обявено още, че Робърт Мугабе ще се срещне на следващия ден командването на въоръжените сили, които поеха контрола в страната. Президентът Мугабе ще се срещне с главнокомандващия на отбранителните сили на Зимбабве, съобщи водещата на новините на държавната телевизия Зед Би Си (ZBC), базирайки се на католическия духовник Фиделис Муконори , който е медиатор в договарянията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР