Управляващата партия в Унгария номинира председателя на Конституционния съд Тамаш

...
Управляващата партия в Унгария номинира председателя на Конституционния съд Тамаш
Коментари Харесай

Партията на Орбан номинира председателя на Конституциония съд за президент


Управляващата партия в Унгария номинира ръководителя на Конституционния съд Тамаш Суьок за президент на страната в опит да позволи политическата рецесия след оставката на Каталин Новак.

, откакто се оказа в центъра на скандал поради решението си да помилва наказан за сексунално принуждение над деца мъж.

Решението на Новак провокира митинги и най-сериозната политическа рецесия в страната, откогато Орбан се завърна във властта през 2010 година

В опит да успокои публичното неодобрение към случая партията на Орбан " Фидес " внесе ремонти в Конституцията, които не разрешават бъдещи помилвания да се отнасят за хора, наказани за осъществяване на закононарушения против деца.

Според водача на ръководещата партия Суьок е най-подходящият претендент, който да размени Новак на поста и " най-подходящата фигура, която да сплоти нацията. "

Председателят на Конституционния съд не е прочут измежду необятната аудитория. Той става парламентарен арбитър през 2014, а две години по-късно застава отпред на институцията.

Повечето опозиционни партии се оповестиха срещу номинацията, no " Фидес " разполага с задоволително болшинство измежду депутатите, с цел да я гласоподава. От партията желаят това да стане незабавно откакто Народното събрание се събере за постоянно съвещание в понеделник.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР