Управляващата партия в Турция заяви, че ще се обяви против

...
Управляващата партия в Турция заяви, че ще се обяви против
Коментари Харесай

Партията на Ердоган оспорва изборите в Анкара

Управляващата партия в Турция съобщи, че ще се разгласи срещу " невалидните гласове и нередности " в столицата Анкара по време на локалните избори.

 © БГНЕС
" Установихме невалидни гласове и нередности в множеството от 12 158-те изборни секции в Анкара, " сподели Фатих Шахин, общоприет секретар на Партията на справедливостта и развиването. " Ще използваме легалните си законни права и няма да позволим волята на нашите жители да бъде променена в Анкара, " добави той.

Милиони турски жители гласоподаваха на локалните избори за кметове, членове на общински препоръки, мухтари, членове на висши препоръки за идващите пет години.

Мансур Яваш, претендент за кмет на главната опозиционна Републиканска национална партия в Анкара, води в конкуренцията с 50,9% от гласовете, съгласно неофициални резултати, пред претендента на ПСР Мехмет Йозхасеки, който е с 47,06%.
 Управляващата партия печели локалните избори в Турция, губи обаче Анкара Управляващата партия печели локалните избори в Турция, губи обаче Анкара
Оспорван локален избор в Турция. След като стана ясно, че ръководещата Партията на справедливостта и развиването губи столицата Анкара, опозицията разгласи,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР