Управляващата партия в Турция оспорва резултата от местните избори в

...
Управляващата партия в Турция оспорва резултата от местните избори в
Коментари Харесай

Опозицията печели Анкара и Истанбул, партията на Ердоган оспорва резултата

Управляващата партия в Турция оспорва резултата от локалните избори в Анкара и Истанбул. Мансур Яваш, претендент за кмет на главната опозиционна Републиканска национална партия в Анкара, води в конкуренцията с 50,9% от гласовете пред претендента на ПСР Мехмет Йозхасеки, който е с 47,06%, сочат неофициални резултати. 

" Установихме невалидни гласове и нередности в множеството от 12158-те изборни секции в Анкара. Ще използваме легалните си законни права и няма да позволим волята на нашите жители да бъде променена ", каза Фатих Шахин, общоприет секретар на Партията на справедливостта и развиването.

По информация на председателя на Върховния изборен съвет Сади Гювен някои от изборните урни в Истанбул все още не са отворени поради възражения. Към момента е ясно, че основният опозиционен претендент на Републиканската национална партия - Екрем Имамоглу, води с 4 159 650 гласа.

" Единствената причина за това, че не получаваме резултатите, които искахме в някои градове, е, че не успяхме да се изразим задоволително добре пред народа и да спечелим сърцата на хората ", разяснява президентът Ердоган.

Данни от резултатите все още демонстрират, че ръководещите губят и други огромни градове като Анталия и Адана. 

Партията на справедливостта и развиването загуби локалните избори в град Текирдаг, където предходната седмица външният министър на Ердоган Мевлют Чавушоглу насочи рецензия против българския Закон за вероизповеданията по време на предизборна среща, предаде БГНЕС.

Град Текирдаг, ситуиран на северния бряг на Мраморно море на 135 километра западно от Истанбул, няма да се ръководи от партията на президента Реджеп Тайип Ердоган. Кметското място печели опозиционният претендент от Народно-републиканската партия Кадир Албайрак с 51,15 на 100 при 99,66 на 100 от преброените гласове. Светската Народно-републиканска партия, която е страж на традициите на „ бащата на Турската република “ Кемал Ататюрк. На второ място е претендентът от партията на Ердоган с повече от 7 % разлика -  43,9%.

Милиони турски жители участваха в локалния избор за избор на кметове, членове на общински и висши препоръки и мухтари за идващите пет години. Президентът Ердоган се беше заел извънредно с тези избори и взе участие в стотина митинга из цялата страна. Той даже показа поддръжката за партията му като единствения избавителен път за страната.

От месеци насам, Турция страда от съществено закъснение на стопанската система си. Безработицата стига 11%, а турската лира се обезцени с 30 на 100 през последната година. След вота в неделя Ердоган даде обещание държавното управление да се заеме с използването на мощни стопански ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР