Управляващата партия в Словакия номинира днес свой представител за министър

...
Управляващата партия в Словакия номинира днес свой представител за министър
Коментари Харесай

Управляващите в Словакия номинираха свой човек за нов вътрешен министър

Управляващата партия в Словакия номинира през днешния ден собствен представител за министър на вътрешните работи. Това евентуално ще ядоса стачкуващите, които желаят да видят на поста самостоятелен политик, заяви " Ройтерс ".

Партия " Смер " избра за поста заместник-министъра Дениса Сакова, сподели Роберт Фицо, който остава партиен водач, макар че подаде оставка от премиерския пост през март след убийството на проверяващия публицист Ян Куцяк.

Десетки хиляди словаци стачкуваха след гибелта на Куцяк с апели за строги ограничения против корупцията. Протестиращите желаят за вътрешен министър политик, който ще проверява корупционните афери, за които пишеше журналистът, преди да бъде погубен.

Сакова е непосредствен помощник на Роберт Калиняк, предходния шеф на министерството и заместник-ръководител на " Смер ". " Това е неприятен избор за министър в миг, когато има потребност от възобновяване на публичното доверие в институциите ", сподели представител на платформата " Почтена Словакия " и добави, че митингите ще продължат.

" Сакова е експерт, работил дълго в министерството и е добър избор ", акцентира Фицо.
Вътрешният министър ще назначи шеф на полицията на мястото на Тибор Гашпар, който склони да се отдръпна от поста идния месец поради публичния напън. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР