Управляващата партия Право и справедливост (ПС) в Полша инициира и

...
Управляващата партия Право и справедливост (ПС) в Полша инициира и
Коментари Харесай

Полша отбеляза 10 г. от смъртта на Качински с нови критики към Русия

Управляващата партия " Право и правдивост " (ПС) в Полша инициира и организира скромна гала за отбелязаването на 10-годишнината от гибелта на някогашния президент Лех Качински, който почина при самолетна злополука в Русия през 2010 година Междувременно управляващите възобновиха рецензиите си към Москва, съобщи Reuters, представена от организация " Фокус ".
Държавните чиновници поставиха венци в столицата Варшава в памет на президента Качински под зоркия взор на въоръжена полиция, носеща медицински маски.
Катастрофата, която се случи покрай Смоленск, западната част на Русия, е най-тежката такава в историята на Полша от времето на Втората международна война и тогава в допълнение задълбочи пререканията сред Москва и Варшава.
Настоящият президент на Полша Анджей Дуда от ПС, учредена от Качински и неговия брат Ярослав, изрази страдание, че церемонията би трябвало да е скромна поради пандемията.
Според доста поляци, в това число Дуда, злополуката е провокирана не от неточност на водача, както откри следствието на предходното държавно управление на Полша, а от трета страна.
" След 10 години е мъчно да кажем или да предвидим дали казусът в миналото ще може да бъде позволен ", сподели Дуда в Краков, откакто посети гроба на Качински. " Нямаме базови доказателства, останките още с в Русия, както и черните кутии ".
Министерството на външните работи на Полша съобщи също така, че е възобновило опитите си да върне останките от самолета в страната, като се базира на интернационалното право. 
Властите в Москва отхвърлиха обвиняванията и обявиха, че няма доказателства за детонация на борда на самолета, както настояват някои специалисти в Полша. 
" Самолетът се е сблъскал с дърво на височина към 11 метра. В резултат от откъсването на част от крилото, самолетът се е завъртял и след няколко секунди е паднал ", се споделя в изказването на Руския проверяващ комитет.
ПС използваха злополуката като част от своята платформа против центристкото държавно управление на някогашния министър председател Доналд Туск, което управляваше страната до 2015 година Според тях държавното управление на Туск е попречило на следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР