Управляващата партия на Зелените в Австрия обвини крайнодясната Партия на

...
Управляващата партия на Зелените в Австрия обвини крайнодясната Партия на
Коментари Харесай

Австрийските Зелени обвиниха Партията на свободата, че е дългата ръка на Русия

Управляващата партия на Зелените в Австрия упрекна крайнодясната Партия на свободата, че е позволила съветски шпионаж , до момента в който абсурдът, включващ някогашен началник на банкрутиралата немска разплащателна компания Wirecard, набра скорост, предава Ройтерс.

Твърденията и доказателствата се усилват, че австрийският някогашен изпълнителен шеф на Wirecard Ян Марсалек е провел съветски шпионски действия в родната си страна и е управлявал двойни сътрудници във вътрешното разузнаване.

провокира нови разкрития, което накара и двете ръководещи партии да обвинят водача на Партията на свободата Хурберт Кикъл, вътрешен министър от 2017 до 2019 година, че е отговорен за пропуски в апарата за сигурност.

" Имаме евентуално навлизане в нашите секрети служби от съветски сътрудници. Това е доста, доста съществено и Партията на свободата и...Кикъл са директно свързани с това ", сподели парламентарният водач на Зелените Зигрид Маурер пред кореспонденти.

Нейната партия упрекна Партията на свободата (FPO), че работи като " дългата ръка " на Русия в Австрия.

Партията на свободата зае проруска позиция, противопоставяйки се на глобите на Европейски Съюз, наложени на Москва поради нейното навлизане в Украйна. При предходен водач тя също подписа съглашение за съдействие с партията на Владимир Путин " Единна Русия ".

Кикъл отхвърля да е проруски надъхан и споделя, че партията му пази неутралитета на Австрия. Партията на свободата отхвърли всички обвинявания, свързани с Марсалек.
 Комунизмът се завръща... в Австрия
Комунизмът се завръща... в Австрия

След Грац и Залцбург се готви да си избере кмет болшевик

Крайнодясната партия води в изследванията на публичното мнение, като се възползва от опасенията по отношение на имиграцията и въпроси като инфлацията. Тази година в Австрия предстоят парламентарни избори.

Прокурорите споделиха единствено, че От е бил задържан по съмнение за корист със служебно състояние и шпионска активност във щета на Австрия , без да дават детайлности. От отхвърля всевъзможни нарушавания.

Медиите оповестяват, че От е обвинен, че е предал телефонни данни от висши чиновници на вътрешното министерство на Русия.

Наричайки От " върхът на съветския айсберг ", Зелените споделиха, че карцерът му е последвал години на следствие на клетка от проруски оператори, които Марсалек е съумял " без изпитание да построи и поддържа в границите на австрийските служби ".

Адвокат на Марсалек не беше открит за коментар.
 FT: Швейцария, Австрия и Сърбия са новите централи на съветското разузнаване в Европа
FT: Швейцария, Австрия и Сърбия са новите централи на съветското разузнаване в Европа

Кремъл прегрупира шпиони на Стария континент, само че и в Турция и ОАЕ

Седмичният вестник Falter разгласява фрагменти от документ, разпореждащ арестуването на От, показвайки, че той е обвинен, че е получил под подправен предлог адреса във Виена на българския публицист Христо Грозев , прочут с следствия на действия на съветското разузнаване като отравянето през 2022 година на опозиционния политик Алексей Навални, който умря в пандиза тази година.

Грозев сподели пред Falter предходната година, че откакто е живял години наред в Австрия.

" Случаят Егисто От е опасност за демокрацията и националната сигурност на нашата страна ", сподели консервативният канцлер Карл Нехамер в обществените медии, призовавайки за бързо следствие за откриване на всички забъркани.
 Der Spiegel: Българите, задържани за шпионаж за Русия, влизали нелегално в дома на Христо Грозев
Der Spiegel: Българите, задържани за шпионаж за Русия, влизали нелегално в дома на Христо Грозев

Търсили са преносимия компютър с следствието за отравянето на Навални
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР