Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп
Коментари Харесай

Турция одобри окончателно кандидатурата на Швеция за НАТО

Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган, съдружниците на ПСР от Партията на националистическото деяние (ПНД) и главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) гласоподаваха в поддръжка на кандидатурата. Опозиционните националистически, ислямистки и леви партии гласоподаваха срещу нея.

Очаква се президентът Ердоган да подпише законопроекта в идните дни. Решението на Народното събрание ще влезе в действие, откакто турският президент подпише подобаващ декрет.

На 26 декември протоколът за присъединението на Швеция към НАТО бе утвърден от комисията по външни работи на турския парламент.

На гласуването през декември представителите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), Партията на националистическото деяние (ПНД) и главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) гласоподаваха със " за ", а " Добра партия " и " Партията на щастието " гласоподаваха с " срещу ". Кюрдските представители тогава не се включиха в гласуването, напомня НТВ.

Турция, която е членка на НАТО, отдръпна възражението си против присъединението на Швеция към алианса през юли, само че от този момент процесът на ратификация в Народното събрание беше в застой.

Анкара упреква Стокхолм, че не приема задоволително съществено турските опасенията за сигурността, в това число битката й против кюрдските бойци и други групировки, които Турция счита за опасност за сигурността си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР