Управляващата партия на Северна Корея е изменила правилата си, за

...
Управляващата партия на Северна Корея е изменила правилата си, за
Коментари Харесай

Работническата партия на С. Корея създава нов пост, заместник на вожда Ким

Управляващата партия на Северна Корея е изменила разпоредбите си, с цел да сътвори в действителност заместител на вожда Ким Чен-ун, до момента в който той се пробва да обнови вътрешната политика, осведоми южнокорейската организация " Йонхап ".

Позовавайки се на неидентифициран източник, осведомен със Северна Корея, организацията прецизира, че носителят на новия пост на " първия секретар " ще ръководи съвещания от името на Ким Чен-ун.

Ким циментира властта си на конгрес на Работническата партия през януари, когато беше определен за неин общоприет секретар, заемайки купа, за последно притежавана от починалия му татко Ким Чен-ир.

Сега Ким желае по-голяма роля в ръководството за партията спрямо по-военноцентрираната администрация на татко си, прибавя организацията.

" Известно е, че терминът " политиката военните преди всичко ", съществена основна дума в епохата на Ким Чен-ир, беше отстранен от предговора на партийния правилник ", показва " Йонхап ".

В изказване Министерството на обединяването на Южна Корея съобщи, че новопартийните подзаконови актове бяха оповестени в Северна Корея след януарската среща. Но министерството, отговорно за връзките със прилежащата страна, съобщи, че не може да разкрива детайлности.

Самият Ким Чен-ун употребява обозначението " първи секретар " от 2012 до 2016 година.

Новият пост, най-старшият от седемте секретари на партията, евентуално ще бъде ангажиран от Джо Йонг Уон, който е член на петчленния президиум на Политбюро, сподели Йонхап.

Джо, считан за един от най-близките помощници на Ким, бе забелязан от анализаторите по време на януарското съвещание, с цел да заеме държавната позиция номер 3 на държавното управление, след Ким и Чое Районг Хе, ръководител на Постоянната комисия на Върховното национално заседание.

" Това наподобява е по-широката наклонност Северна Корея да делегира и преразпределя някои от отговорностите на Ким Чен Ун на други, не безусловно неговите пълномощия, и да рационализира структурата на управлението на партията ", сподели Рейчъл Минюнг Лий, член на 38 Север, основана стратегия, която следи Северна Корея.

Промяната евентуално ще повлияе на публичния профил на Ким и на метода, по който управлението се дава на обществеността, сподели тя, добавяйки, че Джо към този момент е взел роля в ръководенето на партийните сесии.

Ким Чен Ун има съвсем безспорна власт в династичната система на Северна Корея, откогато пое властта след гибелта на татко си през 2011 година

Миналата година южнокорейски народен представител съобщи, че разследващата организация на страната има вяра, че сестрата на Ким, Ким Йо Йонг, е негов " де факто второ командващ ", само че не е наложително да бъде назначена за негов правоприемник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР