Управляващата партия ГЕРБ печели парламентарни избори в България, но според

...
Управляващата партия ГЕРБ печели парламентарни избори в България, но според
Коментари Харесай

Световните агенции коментират изборите у нас

Управляващата партия ГЕРБ печели парламентарни избори в България, само че съгласно прогнозните резултати не съумява да получи безусловно болшинство и се чакат тежки договаряния за сформиране на държавно управление, означават международните организации.

За премиера Борисов в този момент ще бъде мъчно да се задържи на власт поради по-високата поддръжка за антисистемните и антикорупционните партии, които желаят той да се отдръпна, разяснява Ройтерс, като прибавя, че не са изключени седмици на съдружни договаряния, а даже и нови избори. Това значи, че България може да има проблеми с отпущането на средства от европейския фонд за възобновяване от ковид, счита организацията.

Асошиейтед прес написа, че поддръжката за българския министър-председател е ерозирала, откогато хиляди хора излязоха по улиците и упрекнаха държавното управление, че е повлияно от олигарси, не е съумяло да се оправи с корупцията и бедността и не е направило " главен ремонт " на правосъдната система. Франс прес прибавя, че протестният избор е събрал повече гласове, в сравнение с се е очаквало.

ТАСС отбелязва, че водачите на новите политически сили, сполучливо преодолели четирипроцентовата преграда за влизане в Народното събрание, са оповестили обща победа над ръководещата партия ГЕРБ.

" България е блокирана " - този извод прави немското публично радио ARD. Партията на консервативния министър председател Борисов завоюва вота, само че няма да може да сформира държавно управление, разяснява медията. Но освен ръководещите са надалеч от парламентарното болшинство - това важи с цялостна мощ и за протестните партии, се споделя още в информацията на ARD, което планува нови избори. " След изборите е преди изборите ", е заглавието на австрийската осведомителна организация АПА, която разяснява, че протестните партии в България не са съумели да се обединят против статуквото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР