Управляващата партия Единна Русия печели убедително местните и регионалните избори

...
Управляващата партия Единна Русия печели убедително местните и регионалните избори
Коментари Харесай

Единна Русия печели категорично местните и регионалните избори


Управляващата партия " Единна Русия " печели безапелационно локалните и районните избори в Руската федерация. Това демонстрират предварителните данни на Централната изборна комисия, съобщи БНР.

Кандидатите на " Единна Русия " резервират постовете си в 14-те района, чиито поданици гласоподаваха за губернатори. В шест района гласуването беше за законодателни събрания.

Партията на властта печели на всички места като получава най-вече гласове в Краснодарския край и Пензенска област - надлежно по 71 и 75%. Втора политическа мощ е Комунистическата партия.

" Единна Русия " получава болшинство и в парламентите на 12 районни столици. Резултатът на ръководещите е най-хубав в столицата на Република Тува Кизил: над 75%, а най-слаб - в Кировска област - към 34%.

Избирателната интензивност на общинските избори в Москва е близо 34 на 100. Кандидатите на " Единна Русия " печелят 1100 от над 1400 мандата в 125 столични общински съвета.

Гласуването се организира сред петък и неделя допълнително от 80 района на федерацията, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-високият резултат измежду губернаторите е реализиран от ръководителя на сибирската република Бурятия Алексей Циденов, който съгласно формалните резултати е получил 86,23 % от гласовете.

Най-скромният резултат от позиция на Кремъл е реализиран от Александър Бречалов с формалните 64,38 % от гласовете в република Удмуртия, която е част от Приволжкия федерален окръг.

Независимите наблюдаващи на изборите от организацията " Голос " показаха многочислени признаци на изборни измами. Руските управляващи, въпреки това, оповестяват, че не са регистрирани съществени нарушавания на изборните правила.

Опозиционни деятели се оплакаха преди изборите, че претенденти, които са се изказвали срещу войната на Русия в Украйна, не са били позволени до присъединяване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР