Управляващата Комунистическа партия в Китай предупреди партийните членове да се

...
Управляващата Комунистическа партия в Китай предупреди партийните членове да се
Коментари Харесай

Китай настоя членовете на партията да се придържат към Маркс и Ленин, не към призраци и духове

Управляващата Комунистическа партия в Китай предизвести партийните членове да се придържат към Карл Маркс и Владимир И. Ленин, а не да имат вяра в " призраци и духове ", като това е последният опит на комунистическата върхушка за премахване на суеверните практики, отбелязва " Ройтерс ".

Китай публично подсигурява свободата на религията за огромни системи от вярвания като християнството, будизма и исляма, само че членовете на партията би трябвало да бъдат атеисти и им е изрично неразрешено да вземат участие в суеверни практики като вървене на врачки, гадатели и прочие

През последните години е имало многочислени кавги, в които висши партийни фрагменти бяха упрекнати в присъединяване в суеверни практики.

Дълго изказване за това по какъв начин най-добре да се ускори ролята на партията и нейното управление, публикувано от формалната новинарска организация " Синхуа ", акцентира, че марксизмът е водещата мисъл за Китай и партията.

" Решително избягвайте да не вярвате в Маркс и Ленин и да вярвате в призраци и духове, да не вярвате в истината и вярването в парите ", се акцентира в изказването на партията.

" Решително се противопоставяйте на всички форми на неправилна мисъл, която изкривява, изопачава или отхвърля марксизма ", предизвестява се още активът на Китайската комунистическа партия.

През предходната година президентът Си Цзинпин съобщи, че решението на партията да се придържа към политическите теории на Карл Маркс остава " изцяло вярно ", с цел да означи 200-годишнината от рождението на немския мъдрец.

Китайският народ, изключително вождовете на страната, имат дълга традиция във вярването в предсказания и геомантия (фън шуй), търсейки отговори във времена на подозрение, потребност и безпорядък.

Практиката стана по-рискована в подтекста на крутите ограничения против надълбоко вкоренената корупция, подхванати от Си Цзинпин при встъпването си в служба в края на 2012 година, при които бяха хвърлени в пандиза десетки високопоставени властници.

Основателят на актуален комунистически Китай Мао Цзедун забрани предсказанията и суеверията в страната след революцията през 1949 година, само че окултизмът се завръща, защото към момента публично атеистичната страна възприе икономическите промени и стартира да се отваря в края на 1970-те години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР