Управляващата коалиция ще осигури кворума в пленарната зала на Народното

...
Управляващата коалиция ще осигури кворума в пленарната зала на Народното
Коментари Харесай

Коалиционните партньори ще осигуряват кворума в НС

Управляващата коалиция ще обезпечи кворума в пленарната зала на Народното събрание след напускането на Българска социалистическа партия. Амбицията е да се осъществя цялостен управнически мандат.

Това стана ясно от съвещанието на Съвета на ръководещата коалиция при премиера Бойко Борисов, който продължава и сега, без присъединяване на водача на НФСБ Валери Симеонов.

Вчерашните дейности на ГЕРБ да върне обратно Изборният кодекс и да възвърне преференциите в остарелия им тип, както и да има нов състав на ЦИК е направено за деескалация на напрежението, сподели Цветан Цветанов.

" Само и само водени от публичния интерес, а не от това да задоволяваме капризите и ултиматумите, които има от страна на Българска социалистическа партия. Авторитарният метод на водач като Корнелия Нинова не може да бъде метод на държание за политическа мощ ГЕРБ ".

Въпреки отсъствието на НФСБ от Съвета Цветанов сподели, че се водят диалози с депутати на Валери Симеонов за кворума. Дисциплината обаче ще се затегне и ще се стопират командировки в чужбина:

" Това ще докара до ограничение опцията на народните представители да вземат участие в парламентарната си активност на конгреси отвън България ",

Цветанов акцентира, че през днешния ден е обсъждано и нарастване на бюджетните заплати следващата година с още 10%, с цел да се извършват целите на ръководещите.

За ГЕРБ не е проблем да номинира в новия състав на ЦИК тези, които са си правили работата и досега, сподели още Цветанов. Според него, казусът е за Българска социалистическа партия, защото Корнелия Нинова желала да разчисти хора, които не е номинирала тя:

" И в средите на Българска социалистическа партия тази промяна е по този начин витално значима за Корнелия Нинова, тъй като назначението на настоящия ЦИК е станало във време, когато тя не е била управлявала нейната политическа мощ. И това са оферти, които са направени от Михаил Миков с поддръжката на Мая Манолова, която сега е омбудсман. Единственото, което те желаят, е да отстранят всички тези, които сега съставляват Българска социалистическа партия в ЦИК. Това е главният претекст. "

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров акцентира, че Народното събрание може да работи и без Българска социалистическа партия.

" Ще стане по спретнато и по-делово в отсъствието на Българска социалистическа партия. Ще покажем, че сме ръководеща коалиция, която ще извърши управническият мандат ", сподели той.

Красимир Каракачанов разгласи:

" Играят си на разновидността иди ми - дойди ми и считат, че през парламентаризма може да си вършат предизборната акция за евроизборите или за идните локални избори ".

 

Вчера след среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изборните промени министър председателят и водач на партията Бойко Борисов разгласи, че ще предложения на среща съдружните сътрудници. Позицията на социалистите да изоставен пленарна зала към този момент остава непроменена макар импортираното в Народното събрание от ръководещите искане за законови промени, с които се чака връщането на досегашния режим за преференциалното гласоподаване и нов избор на ЦИК. Българска социалистическа партия упорства да бъдат изпълнени и другите ѝ претенции за Изборния кодекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР