Управляващата коалиция ще обсъжда предложения, според които броят на общините

...
Управляващата коалиция ще обсъжда предложения, според които броят на общините
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Броят на общините да се намали, а мандатите на кметове и съветници да се ограничат

Управляващата коалиция ще разисква оферти, съгласно които броят на общините да бъде понижен, а мандатите на кметовете и общинските съветници - стеснен до два. Това заяви в Смолян ръководителят на парламентарната Комисия по районно развиване Настимир Ананиев.

Тези две наши начинания са свързани със законодателство и би трябвало да бъдат разисквани на съдружно равнище, сподели Настимир Ананиев:

"Окрупняването на общините е в действителност за покачване на административния потенциал и също по този начин е обвързвано с обстоятелството, че, за жалост, и популацията понижава – знаете, че имаме публично броене, което ще излезе като информация през октомври месец, и на база на него, и на база разбор на финансовите условия във всяка една община, също по този начин общините, където Общината е най-големият шеф, за мен са неработещи общини ".

Тогава би трябвало да се търси вид, при който да има обединение на общини за възстановяване стандарта на живот на жителите в тези общини и с друга цел - да вървим към децентрализация, тъй като по какъв начин може да децентрализираме една община, която да вземем за пример е в механически банкрут ", разяснява Ананиев.

Според него мандатността на кметовоте и общинските съветници също е значима тематика:

"Тъй като в България мълчешком се знае, че има частни общини, в които кметове, основни архитекти, локални феодали в действителност взимат решенията нормално на общи софри - какво да се случва в самата община. Трябва да забележим по какъв метод да се пресече този режим ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР