Управляващата коалиция се намира в труден момент. Това стана ясно

...
Управляващата коалиция се намира в труден момент. Това стана ясно
Коментари Харесай

Иде ли разкол в коалицията? ГЕРБ скочиха на Валери Симеонов

Управляващата коалиция се намира в сложен миг. Това стана ясно през днешния ден, откакто от ГЕРБ застанаха против вицепремиера Валери Симеонов във връзка със абсурда му с медиите и ултимативното му послание от през вчерашния ден следобяд. Той даде период от 24 часа на четири медии – бТВ, Нова телевизия, Българска национална телевизия и БНР, да му се извинят. В тази връзка по-рано през днешния ден и заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разкритикува методът, по който Симеонов е реагирал. " Така е решил, по този начин е направил, аз бих избрал други изразни средства. Симеонов е лидер на партия, която е част от нашата коалиция, тъй че обстановката за нас е деликатна и се възпирам от коментар. Но бих избрал други изразни средства и не е доста мъдро да се афишира война на цялата журналистическа група в страната ", сподели Джамбазки пред бТВ.

" Не може да се позволява обстановка, в която представители на властта водят война с медиите, в противен случай, те би трябвало да пазят правата и свободите на публицистите – това е социална полезност ", съобщи по-късно на брифинг на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев във връзка абсурда с репликите на съпартиеца си Антон Тодоров и Валери Симеонов (НФСБ) към водещия Виктор Николаев. Дончев посочи, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов. Той предложи Симеонов и Тодоров още веднъж да бъдат поканени в ефир, с цел да уточнят какво са желали да кажат и да се извинят, в случай че има потребност.

Заместнк-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че партията застава зад свободата на словото. Той напомни, че политиците, които са наранени от неистини в медиите, могат да заведат дело.

От ГЕРБ разясниха и нападките на Българска социалистическа партия и ултиматума, който даде през вчерашния ден левицата на ръководещите да осветлят шуробаджанашки и партийни назначения. " Не желаеме да бъдем политическата централа на жълтите вести, а централата на действителните политики, които доближават до хората ", съобщи Цветанов. Той бе безапелационен, че ръководещата партия няма да взе участие в тази компроматна война.

Томислав Дончев пък подсети, че има институции, в които да се подават сигнали при подозрения за нарушавания. " Не ми е минавало през мозъка да оборвам правото на опозицията да демонстрира нередности на ръководството. Няма нищо неприятно в това да се стартират високи лични стандарти. Неудобното е, че когато лансираш такива стандарти, самият ти би трябвало да отговаряш на тях ", разяснява Дончев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР