Управляващата коалиция реши в четвъртък да отложи откриване на процедурата

...
Управляващата коалиция реши в четвъртък да отложи откриване на процедурата
Коментари Харесай

Продължаваме промяната отложи процедурата за избор на шеф на КЕВР

Управляващата коалиция реши в четвъртък да отсрочи разкриване на процедурата за избор на ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране и нов член на мястото на Иван Иванов и Евгения Харитонова, чиито мандати са изтекли.

Аргументът е свикването на експертен съвет към обединението в петък, на който щели да се обсъдят механически елементи към разпоредбите за избор на нов началник и член на КЕВР.

Представителите на ГЕРБ гласоподаваха срещу и демонстративно напуснаха съвещанието на парламентарната комисия по енергетика.

Зам-председателят на комисията Делян Добрев предизвести, че с разпоредбите не могат да бъдат изменени условията за опит и подготовка на бъдещите претенденти, в предпочитание за което той заподозря днешната власт

Момчил Иванов от " Продължаваме промяната ", който внесе предлагането за отсрочване на разкриване на процедурата, отхвърли ръководещите да се пробват да нагласят разпоредбите, записани в закона за енергетиката, по мярката на бъдещия кандидат, само че в това време сподели, че предстоят промени в закона за енергетиката, засягащи точно избора на ръководител на енергийния регулатор.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР