Управляващата коалиция около Демократическата партия на социалистите в Черна гора

...
Управляващата коалиция около Демократическата партия на социалистите в Черна гора
Коментари Харесай

Джуканович е на ръба да загуби парламентарната власт в Черна гора

Управляващата коалиция към Демократическата партия на социалистите в Черна гора на Мило Джуканович води в изборите с резултат от 35%, което му дава право на 37 места от 81 в локалния парламент. Това сочат данните на Европейския център за наблюдаване на изборите (CеMI), след култивиране на 95% от бюлетините, оповестява БГНЕС, базирайки се на ТАСС.
Опозиционната коалиция " За бъдещето на Черна гора " печели 32,6% (27 места в парламента), обединението " Мирът е нашата нация " - 12,5% (10 места), обединението " Черно на бяло " - 5,7% (4 места), социалдемократите на Иван Брайович - 4,2% (3 места). Така обединената съпротива към този момент печели 41 места, нужни за образуване на кабинет.
 Висока изборна интензивност на парламентарния избор в Черна гора Висока изборна интензивност на парламентарния избор в Черна гора
До 17.00 часа на парламентарните избори в Черна гора са дали своят вот 68,4% от имащите право на глас. Това заяви Центърът за наблюдаване и...
" Резултатите от изборите демонстрират, че печелим 40 места в Народното събрание. Оставаме най-силната партия в страната. Рано е да се приказва за крайни резултати, въпросът е кой ще получи решаващия 41-и мандат ", съобщи Джуканович.
Той напомни, че неговата партия реализира исторически триумфи за Черна гора, в това число придобиване на самостоятелност, и поздрави всички партии, взели участие в изборите.
Очакват се формалните дефинитивни резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР